Szándékosan halálra gázolt egy közlekedési vita után egy embert egy algériai buszvezető Párizsban

Vágólapra másolva!
Kegyetlen gyilkosság történt Párizsban: egy Franciaországban élő, algériai buszvezető szándékosan elgázolt egy kocsijából kiszálló sofőrt, mert összevesztek. Miután az autó vezetőjét elütötte - a szerencsétlen ember azonnal meghalt. A buszvezetőt letartóztatták. A vád egyértelmű: szándékos emberölés, azaz gyilkosság.
Vágólapra másolva!

A Le Parisien számolt be róla először, hogy példátlan gyilkosság történt Párizsban. Egy Omar M. nevű algériai állampolgár, aki Párizsban buszsofőrként kapott munkát, szándékosan halálra gázolt valakit. A francia újságok gyakorta nem közlik a súlyos bűncselekményt elkövető bűnözőnek még a keresztnevét sem, amennyiben bevándorló hátterű emberről van szó - ezúttal kivételt tettek.

Mindez fényes nappal, Párizs belvárosában, a Quai Voltaire-en történt. Egy busz - a rendőrség véleménye szerint - túlságosan közel ment az előtte álló autóhoz, és nekiment, azaz karambolozott vele. Az autó sofőrje, egy 56 éves férfi természetesen kiszállt a kocsijából. Aztán vitatkozni, majd lökdösődni kezdtek. A buszvezető - a 46 éves algériai Omar M. - visszaugrott a buszába, gázt adott, és szándékosan elütötte az akkor még az úttesten, a kocsija mellett álló férfit. A szerencsétlen ember természetesen azonnal meghalt.

A rendőrség szándékos emberölés miatt letartóztatta Omar M.-et.