Legalább hatan meghaltak egy kabuli öngyilkos merényletben

unrest conflict Horizontal FULL LENGTH
Afghan security personnel arrive near a site of an attack near the Marshal Fahim Military Academy base in Kabul on May 30, 2019. - At least six people were killed and six more wounded in a suicide blast outside a military academy in the Afghan capital on May 30, an official said. (Photo by STR / AFP)
Vágólapra másolva!
Az afgán belügyminisztérium közlése szerint legalább hatan meghaltak, és további hat ember megsebesült egy öngyilkos merényletben Kabulban, amelyet az afgán főváros nyugati részén található katonai akadémia bejáratánál követtek el. A merénylet elkövetőjeként az Iszlám Állam dzsihadista szervezet jelentkezett.
Vágólapra másolva!

Firdausz Farámarz kabuli rendőrségi szóvivő az EFE spanyol hírügynökségnek elmondta, hogy

a támadó be akart hatolni az akadémia területére, de megállította őt a főbejáratot őrző egyik katona, a merénylő ekkor működésbe hozta a testére erősített robbanószerkezetet.

A támadás idején éppen kadétok távoztak az akadémiáról.

A merénylet elkövetőjeként az Iszlám Állam dzsihadista szervezet jelentkezett a szócsövének számító Aamák "hírügynökség" egyik közleményében.

Afgán biztonsági őrök a Marshal Fahim Katonai Akadémia közelében 2019. május 30-án Forrás: AFP/Str

Az afgán fővárosban korábban már a kormány ellen lázadó tálibok és az Iszlám Állam nevű terrorszervezet tagjai is követtek el merényleteket.