Lövés volt a cseh miniszterelnök gépén

Heads Of Governments Arrive As European Council Summit Begins In December 2018 2018 Belgium Brussels December Europa building POLITICS agenda AGREEMENT ARCHITECTURE arrive brexit budget BUILDING CITY come conversation COOPERATION create eu eu27 EUROPE EUR
Andrej Babis, Prime Minister of Czech Republic talks to the journalists in the Europa Building during the European Council Summit in Brussels, Belgium on December 13, 2018. The European Council on 13-14 December 2018 focuses on the EU's long-term budget, single market, migration and external relations. Negotiations on Brexit continue as well. (Photo by Dominika Zarzycka/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Pisztolylövés dörrent Andrej Babis cseh miniszterelnök különgépén a brüsszeli repülőtéren – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A hírportál úgy tudja, hogy egy biztonsági ember fegyvere sült el.

Andrej Babis cseh miniszterelnök Forrás: NurPhoto/Dominika Zarzycka/NurPhoto/Dominika Zarzycka

Az eset a brüsszeli repülőtéren történt még felszállás előtt, a miniszterelnök és a 22 fős küldöttsége már a fedélzeten tartózkodott.

Az ügyben vizsgálatot indítottak. Közben a Cseh Közszolgálati Televízió (CT) arról számolt be, hogy ahogy ilyenkor az a cseh előírásoknak megfelelően lenni szokott,

a kormányfő testőrei épp leadták a fegyverüket a repülőgép kapitányának megőrzésre, amikor az egyik pisztoly véletlenül elsült.

Mint kiderült, személyi sérülés nem történt, és állítólag a repülőgépben sem keletkezett komolyabb kár, ugyanis a lövedék az egyik ételhordó fémkocsi oldalába fúródott.

Így körülbelül egyórás késéssel a cseh katonai kormánygép felszállhatott Brüsszelből, és Andrej Babist és kíséretét hazaszállította Prágába.