Emberöléssel gyanúsítják a nőt, akinek a kislányát halálra gázolta a vonat

gyereket gázolt a vonat Szlovákiában
A szlovák sajtóban először az jelent meg, hogy Dévényújfalunál egy nő vetette magát a közlekedő vonat elé 19:00 körül. Később kiderült, hogy a kislánya halt meg a balesetben. Most a nőt emberöléssel gyanúsítja szlovák rendőrség.
Vágólapra másolva!
A szlovák rendőrség elegendő bizonyítékot gyűjtött ahhoz, hogy gyilkosság vádjával gyanúsítsa meg az anyát, akinek a négyéves kislányát múlt héten gázolta el a Pozsonyból Csehország felé tartó gyorsvonat.
Vágólapra másolva!

A tragikus baleset múlt héten csütörtökön este 7 óra körül történt, három kilométerre a dévényújfalui vasútállomástól. A négyéves kislány és anyja a sínek mellett sétált, amikor a Jókút (Kúty) felé haladó sebesvonat elsodorta mindkettőjüket.

A vonat vezetője ugyan működésbe hozta a vészféket, de az ütközést már nem tudta megakadályozni.

A helyi sajtóban először az jelent meg, hogy Dévényújfalunál egy nő vetette magát a közlekedő vonat elé csütörtök este Forrás: Polícia SR

A kislány nem élte túl az ütközést, a helyszínen meghalt.

Édesanyját fej- és felsővégtag-sérüléssel szállították kórházba. Eva Kliská, a pozsonyi Egyetemi Kórház szóvivője elmondta, hogy a nőt megoperálták, állapota stabil, a következő napokban kiengedik a kórházból. A TV JOJ rendőrségi forrásból arról számolt be, hogy

ahogy a mozdonyvezető elkezdett dudálni, a nő és gyereke ugyan lehúzódott a sínekről, de amint a szerelvény a közelükbe ért, hirtelen visszamentek a vonat elé.

.

Úgy tűnik, az anya szándékosan vezette a gyereket a gyorsvonat elé Forrás: Polícia SR

– nyilatkozta Lucia Mihalíková, a pozsonyi kerületi rendőr-főkapitányság szóvivője.

A gyanúsított szabadon védekezhet, amennyiben bűnössége beigazolódik, akár 2-től 5 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik Szlovákiában.