Rohadék, mocskos állat, ezt üvöltötte élő adásban Daniel Cohn-Bendit - videó a botrányról

Vágólapra másolva!
Daniel Cohn-Bendit a tévé nyilvánossága előtt példátlan agresszivitással megtámadta Gilbert Collard-t, Marine Le Pen európai választásokon győztes pártjának, a Nemzeti Tömörülésnek az egyik fontos képviselőjét. Legalább ennyire érdekes, hogy a vezető francia kereskedelmi televízió, a TF1 mennyire nem biztosított egyenlő feltételeket a nemzeti jobboldal képviselőjének, és nyíltan a Macron-közeli Cohn-Benditet támogatta. 
Vágólapra másolva!

Megdöbbentek a televíziónézők, de a teremben ülők is, amikor Daniel Cohn-Bendit, a „vörös Dani”, ahogy nevezni szokták a most éppen Macront és pártját támogató, korábban pedofil botrányba is keveredett '68-as álforradalmárt és balliberális politikust.

Daniel Cohn-Bendit Forrás: AFP/Bertrand Guay

Cohn-Bendit és Gilbert Collard is a TF1 francia közszolgálati csatorna kerekasztal-vendégei voltak az európai választásokról szóló műsorban. Az élő adásban a beszélgetést vezető műsorvezető, Gilles Bouleau gúnyos hangnemben bejelentette, hogy Collard-t megválasztották képviselőnek, és utalt arra, hogy a képviselő korábban amiatt aggódott, hogy Franciaország eltűnt Európából, és a franciákat nem képviselték megfelelően az EU-ban, ehhez képest most megválasztották.

A nemzeti jobboldal frissen megválasztott európai parlamenti képviselője megjegyezte, hogy a beszélgetésben Macron pártjából ketten is jelen vannak, és az egyik a Macront nyíltan támogató Daniel Cohn-Bendit, ami feltételezhetően azért okozott (egyébként jogosan) problémát Collard-nak, mert

így Macronnak két támogatója is az asztalnál ült, miközben ő egyedül képviselte a győztes pártot.

Ahogy a televíziós vita vezetője nevezte, Cohn-Bendit „a mi nagy szemtanúnk”, egyfajta különleges vendégként szerepelt a műsorban, annak ellenére, hogy a választási kampányban a „vörös Dani” Macront mellett kampányolt, így jelenléte mindenképpen ellenkezett a politikai egyensúlyra vonatkozó szabályokkal. (Sőt, Macron azt szerette volna, ha maga Cohn-Bendit a Macron-lista vezetője, végül a hivatalos verzió szerint Cohn-Bendit nem vállalta. Azaz, egyértelműen Macron-párti politikus Cohn-Bendit.)

Azt, ami ezután következik, eddig csak latin-amerikai banánköztársaságokból származó videókon láthattuk. Daniel Cohn-Bendit feláll, mintha el akarná hagyni az adást, de inkább visszatér az asztalhoz, és állva, üvöltve, mint egy elmeháborodott, minősíthetetlen, trágár kifejezésekkel illeti a jobboldali politikust.

A „rohadék”, „mocskos állat” még az enyhébbek közé tartozik, mint ahogy a „fogd be a pofádat” is.

Később persze Collard is dühös lesz, és nem hagyja szó nélkül Cohn-Bendit tombolását. Főleg, hogy a két műsorvezető (Bouleau és Anne-Claire Coudray) a semlegesség látszatára sem ügyelve Cohn-Bendit mellé állt, és egésen abszurd módon szinte kizárólag a nemzeti jobboldal képviselőjét utasította rendre.

A „vörös Dani” megint nem bírt szembenézni a tényekkel, most konkrétan azzal, hogy ő Macron támogatója, nem pusztán egy semleges szakértő, és ezt valaki a szemébe merte mondani.

Vajon ez vár mindenkire mostantól, aki nem Macront támogatja? – teszik fel többen is a kérdést a Twitteren fénysebességgel terjedő videóhoz, már az élő adást követően, több hozzászólásban is.