V4NA: Újabb bizonyíték került elő, hogy Brüsszel migránsokat telepítene be

Migrants Break Into Ceuta Spanish Exclave
CEUTA, SPAIN - AUGUST 22: African migrants queue outside the Centre for Temporary Residence of Immigrants (CETI) after successfully breaching the border from Morocco into the Spanish exclave of Ceuta on August 22, 2018 in Ceuta, Spain. Approximately 100-150 refugees stormed the fence between Ceuta and Morocco at around 9.40 am this morning. Many migrants are seeking to reach Europe through Ceuta and a second Spanish exclave, Melilla, as the migrant route has shifted towards the western Mediterranean and away from the Balkans. (Photo by Alexander Koerner/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A választási kampány kezdetén minden képviselőhöz eljuttatták az Európai Unió legfrissebb hivatalos dokumentumát a nemzetközi migrációról. A Jean-Claude Juncker vezette bizottság által megrendelt, márciusban publikált tanulmányból jól látszik, hogy az unió vezetői a migrációt tartják az európai jövő alapjának - írta a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Az Európai Parlament Hivatalos Kutatószolgálata (EPRS) egy 170 oldalas tanulmányban próbálja bebizonyítani, hogy a tömeges migráció nélkül nem lehet fejlődés Európában. Sőt, ha nem érkeznek milliószámra migránsok, akkor szerintük hanyatlásnak indul a kontinens.

Forrás: V4NA

A 2019 márciusában közzétett „Az Európán kívüliek költsége a legális migráció területén" (The cost of non-Europe in the area of legal migration) című dokumentum a választási kampányban egyfajta ideológiai muníció akar lenni a migrációpárti politikusok számára. Idézhetnek belőle, érveket sorolhatnak, ha a választási gyűléseken ki akarnak állni a milliószámra érkező migránsok mellett. Az interneten bárki számára hozzáférhető dokumentumból pontosan látszik, hogy az Európai Unió bevándorláspárti erői nem tágítanak, már-már fétisszerűen hisznek a harmadik országokból érkező migráció fontosságában.

Csak a pozitívumról beszél

A tanulmány minden egyes fejezete a bevándorlás pozitív hatásait igyekszik bizonygatni.

Ahhoz igyekeznek politikai muníciót szolgáltatni, hogy a milliószámra érkező migránsok nélkül minden összeomolhat Európában. Nem lesz elég munkaerő, sőt összeomolhat a nyugdíjrendszer is. Valóságos demográfiai katasztrófát prognosztizálnak arra az esetre, ha az unió nem fogad be milliószámra migránsokat. Ezt írják:

„Ha az EU nem fogad egyetlen nemzetközi migránst sem 2060-ig, akkor a 28 tagállam össznépessége 75 millióval (14 százalékkal lesz kevesebb.(...) Zéró bevándorlás mellett a munkaképességű korosztály 20 százalékkal lenne alacsonyabb. A zéró bevándorlás esetén az Unió 28 tagállamának össz GDP-jének növekedése 23 százalékkal lenne kevesebb, mint a migráció mellett prognosztizált 7 milliárdos bővülés esetén." (20.oldal; 1.bekezdés)

A bekezdés félreérthetetlen üzenete, hogy

az Európai Unió gazdasági sikerének a migránsok az egyedüli letéteményesei, mivel bevándorlás nélkül a munkásosztály létszáma, és annak termelőképessége nem nőne kielégítően a jövőben.

Ebből pedig egyenesen következik, hogy az unió a kétkezi munkásállományt szeretné feltölteni migránsokkal, hogy maximalizálják a GDP-növekedést, és feljavítsák a kontinens demográfiai mutatóit.

Migránsok Forrás: AFP/Jorge Guerrero

Elképesztő állítások

A dokumentum végig azt sulykolja, hogy a tömeges migráció magától értetődő és jó dolog, ezért élesen támadja azokat az országokat, akik ezt másképpen látják. Ezt írják:

„A tagállamok különböző migrációs politikája aláássa az Európai Unió azon képességét, hogy bevonzza a területére harmadik országból érkező munkavállalókat. A migráció pozitívan hat a célországok gazdaságára, valamint javítja a demográfiai mutatóikat, a munkaerőpiaci számokat, és elősegíti az innovációt és a növekedést." (19.oldal; 1.bekezdés)

„Az EU-nak egységes piaca van, ezért a szervezetnek egységesen kell eljárnia, hogy bevonzza a harmadik országból származó munkaerőt, főleg a magasan képzett munkaerőt. (...)

Európai szinten kell többet tenni a migránsok munkaerő mobilitása, a külföldi képesítésük más tagállamokban történő elfogadása és az érdekeiket szolgáló munkaközvetítésért a teljes egységes piacon."

(23.oldal; 2.bekezdés)

Még az államháztartás és költségvetés stabil helyzetét is a tömeges migrációval hozzák összefüggésbe: Ezt írják: „Empirikusan bizonyított tény, hogy azok az országok, melyek gyorsan munkához jutatják a migránsokat, azok államháztartása stabilabb, legfőképpen hosszú távon." (22.oldal; 2.bekezdés)

Teljes önellentmondás

„A bevándorlás növeli az egy főre jutó GDP-t, leginkább azért, mert növeli a munkásosztály termelékenységét. A migráció gazdasági növekedésre gyakorolt hatása jelentős: Egyes számítások szerint, ha a felnőtt népesség számát 1 százalékkal bővítjük migránsokkal, akkor az egy főre jutó GDP akár 2 százalékkal is növekedhet hosszú távon. A magas és az alacsony képzettségű migránsok is hozzájárulnak a jelenlegi népesség munkaképességének a kiegészítéséhez." (22. oldal; 5.bekezdés)

A dokumentum szerzői arra nem térnek ki, hogy a munkaerőhiányt orvosló migrációra miért van szükség olyan uniós államokban, mint Görögország vagy Spanyolország.

Az előbbi ország esetében a munkanélküliségi ráta 18,5 százalék, míg az utóbbinál 14 százalék, tehát több millió európai vár arra, hogy munkához jusson.

A dokumentum teljes érvelése bevándorláspárti, más megközelítéssel nem is próbálkozik, az Unió demográfiai és pénzügyi problémáit csak és kizárólag harmadik országokból származó migrációval kívánja megoldani. A 170 oldalas dolgozatban nem szerepel semmiféle alternatíva, amellyel ki lehetne váltani a tömeges bevándorlást.