Kirúghatják a brit orvost, amiért megkérte a migránst, vegye le a nikábját

Vágólapra másolva!
Egy migráns nő a beteg gyerekét vitte el az évtizedek óta becsületesen dolgozó brit orvoshoz. Mivel a szülő nem tudta érthetően elmondani, mi a gyerek baja, az orvos megkérte, hogy vegye le az arcát eltakaró nikábot, akkor talán megérti, mit akar mondani. E beszélgetés után kezdődött az orvos kálváriája, aminek következtében elbocsájthatják állásából.
Vágólapra másolva!

Huszonhárom éve praktizál dr. Keith Wolverson, akit most azért hurcolnak meg, mert nem értette, mit mond neki az egyik nikábos páciense, ezért udvariasan megkérte őt, hogy vegye azt le - írja a 888.hu brit forrásokra hivatkozva.

Thousands back GP who was 'forced out' after asking Muslim woman to remove veil

Thousands of supporters of a GP being investigated for asking a Muslim woman to remove her veil have called for him to be cleared. As reported by Mirror Online at the weekend, Dr Keith Wolverson said he would leave his job at the Royal Stoke University Hospital and quit medicine over the incident.

Nagyon nehezen értettem csak, amit mond. A lánya beteg volt, ezért jött hozzám. Azért, hogy a legjobb és legbiztonságosabb gyógymódot tudjam biztosítani, muszáj volt értenem, amit mond, ezért megkértem, hogy vegye le a nikábját, ami alól csak a szemei látszódtak ki – mesélte az orvos.

A migráns nő közölte, erre nincs mód, fél órán belül pedig a szintén migráns férje is megérkezett, hogy Wolverson feletteseinél panaszt tegyen az orvos ellen.

A nikábos asszony a férj elmondása alapján sírt, miután az orvos arra kérte, a lánya gyógyulása érdekében vegye le a muszlim nőknél hordandó, arcot eltakaró viseletet.

– mondta a férj, majd azzal folytatta, hogy a doktor „csúnyán nézett" a nejére, emiatt az asszony a vallása miatt kényelmetlenül érezte magát.

Az ügyből akkora botrány lett, hogy a vezető brit lapok is beszámoltak róla,

az országos orvosi tanács pedig akár fel is függesztheti a több mint húsz éve praktizáló férfit.

Felháborító, hogy rasszizmussal vádolnak. Egy kommunikációs probléma volt köztünk, egyszerűen nem értettem, hogy mit mond, mert rajta volt a nikáb. Ez nem a vallásról vagy a bőrszínről szól – mondta Wolverson, aki szerint eddig nem volt ebből baj, korábban, ha hasonló gond volt, a páciensek azon voltak, hogy minél hamarabb meggyógyuljanak.