Kanadában egy al-Kaida közeli szervezet mecsetté alakítana egy templomot

Al-Kaida, radikális iszlamista terrorszervezet, zászló
Vágólapra másolva!
Kanadában az Abu Huraira Központ (AHC) nevű szélsőséges, torontói iszlamista társaság azt tervezi, hogy egy templomot mecsetté alakít át. Az AHC-t egy „kuvaiti civil szervezet", az Iszlám Örökség Társasága (RIHS) támogatja, mely ezer szálon kötődik a brutálisan kegyetlen közel-keleti terrorszervezethez, az al-Kaidához.
Vágólapra másolva!

Az Abu Huraira Központ változatos és egyedi közösségnek tartja magát, rendszeresen ezrek járnak a prédikációikra a weboldaluk szerint.

A szervezet széles körben működik Kanadában,

több iskolát üzemeltetnek a muszlim migránsok gyerekeinek, akiket vallásos neveltetésben részesítenek

- írja a 888.hu az izraeli Jerusalem Post információra hivatkozva.

Az al-Kaida terrorszervezethez köthető NGO segítségének köszönhetően az Abu Huraira Központ összesen 8,8 millió dollárért, átszámítva csaknem 2,5 milliárd forintért tudta megvásárolni a templomot,

amelyet egy gigantikus mecsetté alakítanak majd át.

Az Al-Kaida zászlója Forrás: Wikimedia Commons

A Kharon Brief című tényfeltáró portál szerint az RIHS nagy szerepet vállalt abban, hogy összegyűjtse a kellő pénzt a telekre és az építkezésre.

Az amerikai hatóságok 2008-ban derítették ki a szervezetről, hogy

Az Iszlám Örökség Társaság és az al-Kaida közötti kapcsolatot az ENSZ is elítélte.

Az Abu Huraira Központ évente egy „Korán-versenyt" is rendez, ahol a jelenlévők összemérhetik, melyikük ismeri jobban az iszlám szent könyvét. Az idei megmérettetésen az amerikai állampolgárságú, egyiptomi migráns hátterű Waleed Idris al-Maneese sejk volt az egyik bíró; aki már régóta ismert az amerikai hatóságok előtt, ugyanis rendkívül szélsőséges nézeteket vall,

többször arra biztatta a híveit, hogy zsidókra támadjanak.