Egy angliai templomban a Ramadán miatt le akarták takarni a feszületet és a festményeket

Church of Saints Matthew and Luke of Darlington
Vágólapra másolva!
Az észak-angliai Darlingon egyik anglikán, Szent Máté és Lukács evangélistákról elnevezett templomának a lelkésze, Lissa Scott a Ramadán alkalmából meghívta a szomszédos mecset muszlim migráns hitközségét imádkozni, és megígérte nekik, hogy letakarja a templomban lévő feszületet, illetve valamennyi festményt. Az esetből óriási botrány lett, végül a Durhami egyházmegye (amihez a darlingtoni egyházközség is tartozik) törölte az eseményt, arra hivatkozva, hogy keresztény templomban nem tarthatnak szertartást nem keresztények.
Vágólapra másolva!

Az iszlám holdnaptár szerint a Ramadán, azaz a böjt hónapja következik.

Ennek alkalmából akart kedveskedni a darlingtoni Szent Máté és Lukács anglikán templom lelkésze, Lissa Scott a muszlim migránsoknak – írja a vezető román napilap, az Adevarul brit forrásokra hivatkozva.

A darlingtoni Szent Máté és Lukács anglikán templom Forrás: Google Maps

A lelkész ugyanis meghívta az egyik közeli mecset gyülekezetét imára az általa vezetett anglikán templomba, és

megígérte a mecset imámjának, hogy erre az időszakra letakarja a templomban lévő feszületet és a festményeket.

Az esetből óriási botrány lett, és eljutott az esemény híre a Durhami egyházmegyéhez is, ahová a darlingtoni templom egyházjogilag tartozik.

A Durhami egyházmegye közleményt adott ki ennek kapcsán, amelyben az áll, hogy keresztény templomban nem lehetséges nem keresztény szertartás megtartása, így magától értetődően

nem engedélyezik a muszlim migránsok imádkozását a darlingtoni Szent Máté és Lukács templomban sem.

Így Lissa Scott meghátrálásra kényszerült, úgy tűnik, hogy mégsem imádkozhatnak Ramadán alkalmából a migránsok a keresztény templomban.