Összedőlt egy épület Sanghajban, öten meghaltak

Sanghaj, összedőlt épület
Sanghaj, 2019. május 16. Drónnal készített felvételen mentőcsapatok dolgoznak a romok alatt rekedt túlélők kimenekítésén Sanghajban 2019. május 16-án. A felújítás alatt álló épület teteje beomlott, a balesetben legkevesebb öten életüket vesztették. MTI/EPA
Vágólapra másolva!
Összedőlt egy épület csütörtökön Sanghajban, Kína legnagyobb ipari városában. A balesetben öten meghaltak, és eddig 14 embert szállítottak kórházba. A mentőcsapatok további túlélők után keresnek. 
Vágólapra másolva!

A helyi kínai médiumok tájékoztatása szerint egy korábbi, felújítás alatt álló autójavító üzem tetője omlott össze.

Több mint 150 főből álló mentőcsapat kutat lehetséges túlélők után.

A tragédia Changning kerületben történt, a beomlott épület korábban egy Dongchi Mercedes-Benz javítóüzem volt, amelyet korábban már bezártak.

A balesetben öten meghaltak.

Drónnal készített felvételen mentőcsapatok dolgoznak a romok alatt rekedt túlélők kimenekítésén Sanghajban 2019. május 16-án Forrás: MTI/EPA/-

Az épület éppen átépítés alatt állt, egy kereskedelmi komplexumot adtak volna át a hónap végén, vendéglőkkel, üzletekkel, irodákkal. Néhány helyi lakos szerint felmerült néhány panasz a felújítási munkák során, amelyeket éjjel-nappal végeztek.

A 3000 négyzetméteres épület harmada dőlt össze.

24 tűzoltóautó is a helyszínre érkezett.

A helyiek szerint a halottak és sebesültek többsége építőmunkás - olvasható a South China Morning Post oldalán.

Sanghaj, 2019. május 16. A romok alól kimenekített egyik túlélőt viszik mentősök hordágyon Sanghajban 2019. május 16-án Forrás: MTI/EPA/-

Az elmúlt hónapokban több ipari katasztrófa is sújtotta Kínát, amely a lassuló gazdaság miatti biztonsági előírások lazítása miatt következhetett be.

Márciusban 78 ember halt meg egy vegyi üzemben történt robbanásban Yancheng városában, ott állítólag több biztonsági előírást is megszegtek. Az volt az utóbbi évek egy legszörnyűbb ipari balesete Kínában.

Még tavaly novemberben legalább 22 ember halt meg egy vegyi üzemen kívüli robbanásban Zhangjiakou városában, amely város a 2022-es téli olimpia otthona lesz.

2010-ben pedig szintén Sanghajban

egy tatarozás alatt álló 28 emeletes épület gyulladt ki 58 ember halálát okozva.

A hatóságok szerint egy hegesztőpisztolynak a szikrái okozták a tüzet.