V4NA: Manfred Weber újabb pénzügyi botránya, most a fordításra szánt pénzzel trükközött

Vágólapra másolva!
Megint trükközve spórolt euróezreket Manfred Weber. Ahogy azt már megírtuk, az Európai Néppárt frakcióvezetője trükkös eszközökkel, ravaszkodva, joghézagokat kihasználva tett el legalább 400 000 eurót, azaz hozzávetőleg 125 millió forintot. Most pedig az derült ki, hogy a honlapját, amire az EU-tól pénzt kapott, fordítók helyett egy nevetséges szövegeket megalkotó fordítóprogrammal készítette.
Vágólapra másolva!

A saját maga házát nevezte ki irodájának a bajor faluban, ahol lakik, Manfred Weber. Nyilván ide a választópolgárok többsége nehezen jut el. Így spórolta meg a költségkeretéből az erre fordítható nem kis összeget, az évek során legalább 400 ezer eurót, azaz 140 millió forintot.

Manfred Weber "irodája" Forrás: V4NA

Manfred Weber most ismét bebizonyította, hogy szeret spórolni azokból a keretekből, amiket az Európai Unióban nem kell számlákkal igazolni - fedezte fel a V4NA nemzetközi hírügynökség. A profi tolmácsok költségét is megspórolta a "spitzenkandidat", az Európai Unió Bizottságának elnöki posztjára pályázó néppárti vezető.

Frissen létrehozott választási honlapján (manfredweber.eu) az Európai Unió összes nyelvére lefordították a propagandaszövegeket, de hogy spóroljanak néhány ezer eurót, valamiféle primitív fordítóprogramot használtak.

Például már a nyitóoldalon így sikerült a magyar fordítás:

Forrás: V4NA

Később a helyzet fokozódik, egyértelműen komikus mondatok jönnek:

A szöveg végén még azt is megtudhatjuk:

Később jönnek teljességgel érthetetlen mondatok, valószínűleg maga Weber sem tudta, hogy mire gondol:

Aztán a honlap legalján megtudhatjuk, hogy:

Akárhogy is, de az a pénz, amit a fordításokra el kellett volna költeni, ott maradt Manfred Weber zsebében, aki a legprimitívebb ingyenes fordítóprogramokkal spórolt megint csak néhány ezer eurót.

Forrás: V4NA

És ha valaki azt hinné, hogy csak a magyarokat nem tiszteli Manfred Weber, az téved, mert hasonló hibákat lehet találni más nyelveken is. A V4NA közöl néhány szlovák példát is.

A V4NA által megkérdezett szakértő

tízezer euróra (nagyjából 3,2 millió forint) becsülte a honlapon lévő szövegek lefordításának költségét.