Fogalmuk sincs az abortusz pártiaknak, hogy döntésük milyen következményekkel járhat

Amikor a nők teste felett politikusok rendelkeznek - Abortusztilalom Európában család
Vágólapra másolva!
A múlt hét nem volt a legjobb az abortusz lobbisták számára, mivel Brian Kemp, Georgia kormányzója aláírta az úgynevezett „heartbeat bill-t", amit a szívdobbanás törvényének is neveznek, ami tiltja az abortuszt a magzat hathetes kora,azaz az első szívdobbanása után. A szomszédos Alabamában pedig az ország legszigorúbb abortuszjogának bevezetését készítik elő. Az abortuszlobbisták azonban még mindig nincsenek tisztában az úgynevezett igény szerinti abortusz következményeivel, ami Indiában viszont már súlyos társadalmi problémákat okoz –számolt be a Breitbartban Joseph D'Souza, nemzetközileg elismert emberi és civiljogi aktivista.
Vágólapra másolva!

Úgy tűnik, a 2019-es év nem kedvez az abortusz lobbistáknak, ugyanis 36 államban több száz abortusz-ellenes indítványt vizsgálnak felül. Ezek egyike a Legfelsőbb Bírósághoz is kerülhet, ami most konzervatív többséggel rendelkezik Donald Trump, amerikai elnök, Neil Gorsuch és Brett Kavanaugh kinevezésének köszönhetően.

Ezeknek a fejleményeknek természetesen az abortusz lobbistái nem örülnek és szeretnék, ha továbbra is törvény határozná meg az abortuszhoz való jogot függetlenül attól, hogy a Legfelsőbb Bíróság dönt most erről. Amennyiben ezt el tudják érni, az abortusz végrehajtható lehetne az utolsó pillanatig úgy, mint most New Yorkban. Azt viszont nem értik, hogy az igény szerinti abortusz nagyon súlyos következményeket hordoz magában a társadalomra nézve, ami Indiában már bekövetkezett.

Rengeteg lányt abortáltak Indiában

Indiában az abortusz 1971-ben vált legálissá és bár sok aktivista ezt a nők jogainak előrelendítéseként élte meg, ellenkező hatást váltott ki. Ugyan ebben az időben vált az is legálissá, hogy a születés előtt a gyermek nemét is megmondták a szülőknek. Egy olyan társadalomban azonban, ahol a fiúgyermek értéke nagyobb, mint a lányé azt eredményezte, hogy a szülők, amikor kiderült, hogy lány gyermek érkezik a családba inkább az abortusz mellett döntöttek.

A kép illusztráció! Forrás: Dreamstime

A becslések szerit az elmúlt négy évtizedben több mint 12 millió lány magzatot abortáltak, de ez a szám feltehetően még több. 2015-ben az indiai család és gyermekügyekért felelős miniszter becslése szerint

napi 2000 lánygyermek hal meg abortusz miatt.

Bár 1994-ben betiltották a nemi alapon történő abortuszt, úgy vélik, még mindig sokan ezért vetetik el a születendő gyermeküket. Ennek eredménye pedig, hogy jelenleg 37 millióval több indiai férfi él az országban, mint nő. Ezért rengeteg férfinek sosem lesz házastársa, ami többek között olyan feszültségeket is kivált, mint a nők ellen elkövetett zaklatás, nemi erőszak vagy emberkereskedelem.

Kínában is hasonló problémák vannak

India északnyugati szomszédja, Kína is hasonló válsággal küzd. Az ország hírhedt egygyermekes politikája eredményeképpen most 35 millióval több férfi él az országban, mint nő. Ezek a férfiak magányosak és

sokszor olyan kétségbeesettek, hogy külföldről vásárolnak maguknak nőt.

A jelentések szerint több tízezer nő Dél-Ázsiából jön Kínába, egyesek önszántukból, mások emberkereskedelem által.

Az indiai és kínai válságot az abortusztörvény idézte elő. Amerikában most a legtöbb államban a szülők azokat a terhességeket szakíthatják meg, ahol kiderül, hogy a gyermek Down-szindrómás. Az abortusz lobbisták szerint a Down-szindrómás terhesség megszakítás lehetővé tétele valóban kegyes, mert megakadályozza, hogy a gyermek nehéz életet éljen, de a kérdés számukra az, hogy miért van több joga egy egészséges gyereknek megszületni egy Down-szindrómással szemben?