V4NA: Verhofstadt az Európai Tanács megkerülésével engedne be migránsokat

Sargentini jelentés, Orbán ellen felszólalók
Guy Verhofstadt Alde- Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért
Vágólapra másolva!
Guy Verhofstadt bukott belga kormányfő, egy egyiptomi oligarcha többségi tulajdonában álló Euronews Raw Questions című műsorában arról beszélt, hogy az egyhangúlag hozott döntési kötelezettség helyett többségi döntéshozatalt akar az Európai Tanácsban (ET), mert akkor nem kellene törődniük a migrációt ellenző tagállamokkal (például Magyarországgal) és a közös európai „határőrizetet” (a migránsok befogadásának a jobb menedzselését) is könnyen meg lehetne valósítani – közölte a műsort szemléző V4NA nemzetközi hírügynökség. Verhofstadt liberális ALDE pártcsalád csúcsjelöltjeként (Spitzenkandidat) pályázik az Európai Bizottság elnöki székére. Korábban korrupciós botrányba keveredett. 
Vágólapra másolva!

A Raw Questionsnek adott interjújában Guy Verhofstadt elismerte, hogy az Európai Tanácsban alkalmazott egyhangú szavazásra vonatkozó szabályok megszüntetésével például

a migránsok befogadására lehetne kényszeríteni az Európai Unió tagállamait.

Guy Verhofstadt Forrás: AFP

„Ha a többségi döntéshozást alkalmazzuk, akkor megvalósulhat az összeurópai határvédelem, megreformálhatjuk a Dublini Egyezményt és az egész migránsügyi rendszert”, magyarázta.

mondta a bevándorláspárti csúcsjelölt, aki szerint az igazi probléma az Európai Tanácsban van.

Verhofstadt véleménye alapján

a tagállamok soha nem lesznek képesek arra, hogy teljes egyetértésben állapodjanak meg a vitatott kérdésekben, ezért többségi szavazást kellene alkalmazni.

„Soha nem működik. Mindig lesz egy ország, amelyik nemet mond”, tette hozzá a belga politikus.

Guy Verhofstadt a liberális ALDE pártcsalád csúcsjelöltjeként pályázik az Európai Bizottság elnöki székére.

A múlt hónapban bemutatott terveiből kiderül, hogy Verhofstadt egy föderális Európát kíván létrehozni, mert szerinte a nagyobb és erősebb politikai szereplők fenyegetését csak így lehet visszaszorítani.

A föderális Európa modellje

kísértetiesen emlékeztet a Magyarországon a Gyurcsányné által erőltetett Európai Egyesült Államok víziójára, amely által tulajdonképpen felszámolnák Magyarország szuverenitását.

Korrupciós botrányba keveredett Verhofstadt

Az Origo a V4NA hírügynökség információi alapján beszámolt róla, hogy

Guy Verhofstadt a görög adósságprogram vitájában egy energetikai cég és egy nyugdíjpénztár érdekében zsarolta a görög miniszterelnököt.

Verhofstadt 2010 és 2016 között egy offshore céget is működtető cégcsoport, az Exmar igazgatóságában ült, és mindezért

évi 60 ezer eurót (nagyjából 20 millió forintot) kapott.

Verhofstadt saját bevallása szerint a képviselői fizetésén túl még három vállalattól (Sofina, Exmar, APG) és az EIPA (European Institute of Public Administration) nevezetű intézettől tett szert jövedelemre.

Bár az Európai Parlament szóban mindig érzékeny az átláthatóságra, az európai parlamenti jövedelemnyilatkozatokban nem kell pontos összegeket feltüntetni, ezért csak megbecsülni lehet, hogy mennyi Verhofstadt teljes jövedelme.

A bevándorláspárti politikus egy 2016-os cikk szerint képviselői fizetése mellett – amely évi 96 ezer euró – évente 144 ezer eurót kap egyéb forrásokból.

Így összesen

240 ezer eurót kaphatott három évvel ezelőtt (ez nagyjából 55 millió forint).

Ugyanakkor az EP-képviselők mellékállásait vizsgáló jelentés szerint

Az európai liberálisok az utóbbi időben több korrupciós botrányba keveredtek, kiderült, hogy a pártot, az ALDE-t is multik pénzelik (köztük EU-n kívüli cégek), mint például a Monsanto, a Microsoft, a Google, az Uber, a Syngenta vagy a Walt Disney.