A Facebook szereti a gyűlöletkeltést, de utálja a szólásszabadságot

cenzúra
Vágólapra másolva!
Ahogy az Origo is beszámolt róla, a Facebook úgy döntött, hogy letiltja a Mediaworks által kiadott lapok fiókjait, köztük olyan politikai tartalommal egyáltalán nem rendelkező oldalakat, mint például a Nemzeti Sport, a Likebalaton nevű programmagazin vagy a Mindmegette receptoldal. Ugyanakkor az Orbán Viktor halálát kívánó, a Soros-egyetemen tanító Kovács M. Mária Facebook-oldala zavartalanul működhet, hiszen az RTL Klub-közeli berlini cenzorokat nem zavarja a gyalázkodó, mások halálát akaró bejegyzés. Csak az, ha valaki nem az ő ideológiájukat terjeszti. Vajon milyen lehet egy genderpozitív recept?
Vágólapra másolva!

A globális, balliberális fake news gyárak cikkeit figyelve már hónapok óta egyértelmű volt, hogy a Facebook a 2019. májusi európai parlamenti választások, illetve a 2020. novemberi amerikai elnökválasztás előtt a korábbi random, ad hoc jellegű cenzúra helyett bevezet majd egy átfogó, professzionális cenzúrarendszert, amely által tökéletesen ki lehet szúrni a jobboldali, konzervatív, keresztény és persze bevándorlásellenes tartalmakat, így befolyásolva e két rendkívül fontos választás kimenetelét. (Az sem véletlen, hogy a Facebook alapítója a múlt héten találkozott a bevándorláspárti francia elnökkel, Emmanuel Macronnal, aki saját magát úgy határozta meg, hogy ő képviseli a másik oldalt Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel szemben.)

Forrás: Shutterstock

Tavaly augusztusban közölte lapunk, hogy Soros György blogja, a 444 öntudatlanul lebuktatta a Facebookot és a Facebookot cenzúrázó céget, amiről még az is kiderült, hogy

ugyanaz a Bertelsmann nevű multi a tulajdonosa, mint a német kormány migránsbarát politikáját teljes gőzzel támogató RTL-csoportnak, aminek tagja a Magyarországot lejárató RTL Klub is.

A bevándorláspárti spekuláns pénzelte balliberális blognak nyilatkozott az az ember, aki saját bevallása alapján néhány kollegájával

a magyar nyelvű Facebook moderálásáért (értsd: cenzúrázásáért) felel.

A közösségi oldal a tavalyi országgyűlési választási kampányban az Origo két, migránsok által elkövetett bűncselekményről szóló cikkét is letiltotta, majd annak az M1-nek nyilatkozó svédországi magyar nőnek a videóját is, aki a migrációs helyzet és a biztonság hiánya miatt költözött haza 40 év után.

Aztán Lázár János Miniszterelnökséget vezető akkori miniszter bécsi látogatásáról szóló videóját cenzúrázták, amiben a migrációs válságról és annak következményeiről beszélt.

A Berlinben tevékenykedő cenzorok azonban ennyivel nem elégedtek meg, hiszen

a magyar választások befolyására irányuló kísérletük teljes kudarcot vallott, mivel a kormánypártok a 2018 áprilisában rendezett választások eredményeképpen ismét kétharmados többséget kaptak.

A Soros-birodalom cenzorainak a következő nagy vesztesége Olaszország volt, ahol tavaly júniusban egy bevándorlásellenes kormány került hatalomra.

2018 októberében aztán jött az újabb csapás:

a baloldal elveszette a világ harmadik legnépesebb demokráciáját, Brazíliát,

ahol három évtizednyi baloldali elnyomás után győzött a jobboldali Jair Bolsonaro, és ő lett a „Dél nagyhatalmaként” emlegetett kontinensnyi területű ország államfője.

Ráadásul a 2018 novemberében rendezett amerikai félidős választások sem a cenzorok elképzelései szerint alakultak, hiszen a Donald Trump elnök nevével fémjelzett republikánusok növelték előnyüket a szenátusban.

Ezt követően erősödtek fel azok a balliberális hangok, miszerint a jobboldalt nem elég a nyomtatott sajtóban és a televízióban elhallgattatni, hanem ki kell irtani a konzervatív tartalmakat az internetről, elsősorban a közösségi médiából (is).

A jobboldali előretörés persze elsősorban annak köszönhető, hogy az embereknek világszerte elegük lett a 90-es évek óta tartó diktatórikus jellegű balliberális hegemóniából, és elutasítják azt.

A baloldal megbukott minden téren, a – saját maga okozta – gazdasági krízis kezelésétől a migrációs válságok katasztrofális menedzselésével bezárólag.

Erre a globális balliberális tábornak nem az volt a válasza, hogy jobban csináljuk, mint eddig, hanem fokozatosan, lépésről lépésre kezdték el bevezetni a cenzúrát az interneten, különös tekintettel a közösségi médiára, és, ami minket Magyarországon leginkább érint, a Facebookra is.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Oliver Berg

Így jutottunk el oda, hogy a magyarországi európai parlamenti választás előtt 11 nappal

a legnépszerűbb közösségi oldal letiltotta a Mediaworks Hungary Zrt. által kiadott lapok és hírportálok hirdetési fiókjait. A biztonság kedvéért sporttal, utazással, receptekkel együtt.

A kiadó hivatalos érdeklődésére, amelyben a tiltás okára rákérdeztek, nem jött válasz.

A Facebook terveiről érkezett hírek alapján nyilvánvaló, hogy

Ennek következtében – teljesen érthetetlen módon – a Mediaworks munkatársai a közösségi oldalon olyan hírekre és tartalmakra sem tudják felhívni olvasóik figyelmét, amelyeknek nincs semmiféle politikai vonatkozásuk. (Természetesen a politikai vonatkozású híreket is kötelessége lenne a Facebooknak megjelentetni, hiszen azok teljesen törvényesek.)

Ugyanakkor

a Facebook letiltotta a Nemzeti Sport, a Mindmegette.hu receptoldal, a Likebalaton.hu programmagazin

és a lapkiadó vállalat számos más megyei, illetve városi kiadványát is.

A cenzorok azonban egyből lebuktak. A tipikus balliberális kettős mérce jegyében ugyanis nem távolították el a Soros-egyetem történészprofesszorának, Kovács M. Máriának a közösségi oldalát, noha a nő a magyar miniszterelnök washingtoni látogatása kapcsán olyan bejegyzést tett közzé a Facebookon, melyben

Orbán Viktor miniszterelnök halálát kívánta.

Kovács M. Mária Forrás: Origo

A Soros-egyetem professzornője ezt írta a közösségi oldalon, egyértelműen Orbán Viktorra utalva (és Lech Kaczynski emlékét is meggyalázva):

Ennek ellenére a sorosista tanár közösségi oldala még most is elérhető.

Szintén nem törölte a Facebook a balliberális Klubrádió zenei szerkesztője, Göczey Zsuzsa profilját sem, noha ő is csatlakozott az Orbán halálát akarókhoz.

A globális adóelkerüléssel monopolhelyzetbe került közösségi oldal tehát

bebizonyította, hogy hazudik

amikor a gyűlöletkeltő tartalmak kiszűréséről beszél.

A Facebooknak semmi baja a gyűlölettel, ha az jobboldali, keresztény, konzervatív emberek ellen irányul. A Facebooknak azzal van baja, ha más is elmondhatja a véleményét, nemcsak a balliberális „píszílégió”.