Izrael elpusztítását akaró baloldali szervezeteket pénzel Németország

Presentation Of Martin Schulz As Top Candidate For 2017 Federal Elections Audience Berlin DEMOCRACY ELECTION German Social Democratic Party Germany GOVERNMENT Headquarters HORIZONTAL Martin Schulz - Politician People Photography POLITICAL PARTY POLITICS P
Audience attends the presentation as Top Candidate or Kanzlerkandidat for the Federal Election 2017 at SPD headquarters Willy Brandt Haus on January 29, 2017 in Berlin, Germany. (Photo by Omer Messinger/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő fia, Jair Netanjahu erős kritikával illette Németország szociáldemokrata (SPD), bevándorláspárti külügyminiszterét, Heiko Maast. Konkrétan azzal vádolja a politikust, és általa a berlini kormánykoalíciót, hogy olyan radikális baloldali, Izraelben tevékenykedő álcivil szervezeteket finanszíroznak a német adófizetők pénzéből, amelyek végcélja a zsidó állam megsemmisítése.
Vágólapra másolva!

Heiko Maas, a német diplomácia vezetője, – akinek a minisztériuma nemrég még az 1979-es iráni iszlám forradalom győzelmét ünnepelte –, szombaton a Twitteren megosztott közleményében üdvözölte Izrael ENSZ-csatlakozásának 70. évfordulóját - írja a Neokohn a The Jerusalem Post információira hivatkozva.

Heiko Maas Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jörg Carstensen

Jeruzsálem egyébként eléggé ellentmondásos viszonyt ápol az ENSZ-el, mivel a nemzetközi szervezetben körülbelül 60, Izraellel nagyrészt ellenséges muszlim többségű állam is helyet foglal.

Részben emiatt

a nemzetközi szervezet határozottan elítéli a zsidó állam nemzeti érdekek védelmére, és a harmadik világból történő migráció korlátozására irányuló politikáját, tovább az sem tetszik az ENSZ bürokratáinak, hogy Izrael fallal védi meg magát a palesztin terroristák beszivárgásától.

Maas az angol nyelvű közleményből idézett néhány mondatot:

„Ma hetven éve, 1949. május 11-én Izraelt az ENSZ teljes jogú tagként vette fel soraiba. A szövetségi kormány a 70. évforduló alkalmából megerősíti, hogy Németország az ENSZ-ben is Izrael oldalán áll. Németország történelmi felelősséggel tartozik a zsidó és demokratikus Izrael Államért, melynek biztonsága számunkra létkérdés. Németország mindig arra törekszik az ENSZ-ben is, hogy Izrael létezésének jogát soha, senki ne kérdőjelezhesse meg.

Mindazonáltal Izraelt mind a mai napig elfogultan ítélik meg és vádolják bizonyos ENSZ testületekben. Ez fájdalmas és elfogadhatatlan, különösen mivel az ENSZ-nek szívügye a multilaterális, szabálykövető rend, mely elengedhetetlenül szükséges a nemzetközi béke és biztonság megőrzéséhez".

Az izraeli miniszterelnök fia, Jair Netanjahu szenvedélyes hangú válaszban kelt ki a baloldali külügyminiszter ellen a Twitter-oldalán:

Németország legnagyobb példányszámú napilapja, a Bild szerint

Jair azt mondja, amit a jobboldali jeruzsálemi kormányban sokan gondolnak a Németország által bőkezűen finanszírozott Izrael-ellenes szervezetekről, melyek bojkottot hirdetnek a zsidó állam ellen, és démonizálják Izraelt.

Jair Netanjahu Donald Trump és Melania Trump társaságában Forrás: Facebook

- fűzte hozzá a Bild újságírója.

Vasárnap Daniel Fallenstein publicista így jellemezte a német külügyminisztert:

Izrael-pártiként beszél, de Izrael-ellenesen cselekszik.