Migránsok miatt sérült meg négy rendőr a spanyol-marokkói határkerítésnél

kerítés
A member of the Spanish Guardia Civil climbs as would-be immigrants stand atop a boarder fence separating Morocco from the north African Spanish enclave of Melilla on October 22, 2014, following a morning assault on the boarder in an attempt to cross into Spain. The flow of migrants scrambling to reach Spain's north African territory Melilla is at double the rate of last year, an official said on October 21 as he defended police after a video showed abuse by border guards. The head of the Spanish government delegation in the territory, Abdelmalik El Barkani, said the number of attempts by desperate migrants to scale the seven-metre (23-foot), triple-layer fence separating Melilla from Morocco has surged in 2014. AFP PHOTO/ BLASCO AVELLANEDA
Vágólapra másolva!
A madridi belügyminisztérium egyik, a neve elhallgatását kérő tisztségviselője közölte, hogy vasárnap hajnalban a melillai spanyol enklávéban négy rendőr és egy migráns könnyebb sérülést szenvedett el, miután a rendőrök megpróbálták megakadályozni, hogy a migránsok átszökjenek a határkerítésen.
Vágólapra másolva!

A tisztségviselő információi alapján összesen

52 illegális afrikai bevándorló akart a határkerítésen átmászni, a rendőrök megkísérelték őket feltartóztatni, eközben sérültek meg

- írja a Fox News.

Afrikai illegális migránsok a melillai határkerítésen - A kép illusztráció Forrás: AFP/Blasco Avellaneda

A közigazgatásilag Spanyolországhoz tartozó

Melillában 12 kilométer hosszan védik kerítések a marokkói-spanyol határt.

A hat méter magas dupla kerítéssor, az őrtornyok, a rengeteg kamera, mozgás- és zajérzékelő ellenére minden évben sokan próbálnak meg, illetve jutnak is át a védelmi vonalon.

Mióta tavaly júniusban Olaszországban Matteo Salvini lett a belügyminiszter, és így bevándorlásellenes lett a kormány,

Spanyolország lett a migránsok elsőszámú európai célpontja.

Ez nem független attól, hogy szintén ugyanebben az időszakban vette át Madridban a hatalmat egy erősen bevándorláspárti, baloldali kormánykoalíció Pedro Sánchez vezetésével, aki titokban találkozott Soros Györggyel is.

Ennek eredményeképpen

csak 2018-ban mintegy 60 ezer illegális migráns érkezett az országba, döntő többségük az év második felében.