Rejtélyes helikopterbaleset Romániában, meghalt a cigarettacsempész pilóta

lezuhant helikopter romániában
Azt egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a fehérorosz helikopter tragédiáját Romániában.
Vágólapra másolva!
Egy lezuhant helikopter roncsaira talált csütörtök délután egy juhász a Máramaros megyei Szaploncához közeli erdőben. A roncsok mellett egy holttest is hevert, vélhetően a pilótáé. Később a Maszol.ro erdélyi hírportál az Adevarul című napilapra hivatkozva arról számolt be, hogy beazonosították a halott pilótát, aki a jelek szerint helikopterével cigarettát csempészett Romániába.
Vágólapra másolva!

A Ka-26-os, szovjet gyártmányú, elsősorban mezőgazdasági célokra használt, lezuhant helikopteren semmilyen jelzés nem volt, és a holtan talált pilótát sem sikerült rögtön beazonosítani.

Mint később kiderült, a külföldi helikopter nagy mennyiségű csempészcigarettával a fedélzetén illetéktelenül hatolt be Románia légterébe.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a fehérorosz helikopter tragédiáját Romániában Forrás: Maszol.ro/ Adevarul

A román hatóságok a roncsok között megtalált útlevele alapján azonosították a holttestet. A Máramaros megyei rendőrség szóvivője, Florina Metes csak annyit közölt, hogy

egy 48 éves fehéroroszországi férfi vezette a helikoptert, aki a baleset helyszínén szörnyethalt.

Helyi sajtóbeszámolók szerint a fehérorosz férfi nagy mennyiségű zárjegy nélküli cigarettát próbált meg becsempészni Romániába. A baleset azért történhetett, mert a helikopterével túl alacsonyan repülhetett, és fáknak ütközött. A román hatóságok elképzelhetőnek tartják, hogy a csempészáru nagy részét a romániai cinkosai elvitték a helyszínről.

Egyébként a holttest állapotából ítélve a légi baleset még hetekkel ezelőtt történhetett.