Orbán Viktor: Mindenki jól jár, aki a magyarokkal együttműködik

ORBÁN Viktor
Kolozsvár, 2019. május 10. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az UBM Feed Kft. takarmánykeverő üzemének avatóünnepségén Erdélyben, a Maros megyei Kerelőszentpálon 2019. május 10-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor pénteken a romániai Kerelőszentpálon részt vett az UBM Feed Romania takarmánykeverő üzemének avatóünnepségén. Itt beszédében elmondta, hogy Magyarország a közép-európai együttműködés erősítésére fordítja az erejét.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor kormányfő beszédet mondott az UBM Feed Romania takarmánykeverő üzemének avatóünnepségén, a Maros megyei Kerelőszentpálon.

Itt azt mondta, hogy

Orbán Viktor kiemelte, hogy Szerbiával és Szlovákiával már kiváló gazdasági együttműködést valósított meg Magyarország, de nem behozhatatlan a hátrány a magyar-román viszonyrendszerben sem.

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az UBM Feed Kft. takarmánykeverő üzemének avatóünnepségén Erdélyben, a Maros megyei Kerelőszentpálon 2019. május 10-én Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A miniszterelnök arra is kitért, hogy fontos lesz a közelgő európai parlamenti választás,

mert nem mindegy, mi történik Brüsszelben és Európában.

Jó döntéseket kell hozni, és Brüsszelben is olyan vezetőkre, képviselőkre van szükség, akik kiállnak a magyar, a román és a közép-európai érdekek mellett – mondta Orbán Viktor.

Közép-Európa nemzetekből áll, és nem halasztható tovább annak felismerése, hogy ezek a népek sorsközösségben vannak, és vannak érdekek, amelyek összekapcsolják őket, ezért az együttműködés útját kell választaniuk.

és akkor az a távolság, amely a kommunizmustól nem szenvedő és a kommunizmust elszenvedő országok között van, sokkal gyorsabban csökkenhet. Magyarországon a dolgok a gazdaság tekintetében ígéretesen alakulnak - tette hozzá.

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az UBM Feed Kft. takarmánykeverő üzemének avatóünnepségén Erdélyben, a Maros megyei Kerelőszentpálon 2019. május 10-én Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A miniszterelnök azt mondta, hogy infrastrukturális összekötetések - autópályák és vasút - kellenek Magyarország és Románia között, ezekről tárgyalnak a román kormánnyal.

Gyorsvasútra van szükség Bukarest és Budapest között, és ez Kolozsvárt is bekapcsolhatja a gazdasági vérkeringésbe

- közölte.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy ma csak egy beruházásról van szó, de számítani lehet a magyar kormányra a jövőben is, hogy további beruházások is megvalósulhassanak.

Az átadóról egy pár másodperces videó is felkerült Orbán Viktor egyik közösségi felületére:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#üzemátadó #factory #erdély #transylvania #kerelőszentpál

Orbán Viktor (@orbanviktor) által megosztott bejegyzés,

A kormányfő arra is kitért, hogy fontos lesz a közelgő európai parlamenti választás, mert nem mindegy, mi történik Brüsszelben és Európában.

- hangsúlyozta.

Orbán Viktor arra biztatott mindenkit, hogy menjen el szavazni,

akarjon részese lenni Európának, és használja ki a lehetőségeket.