Nem drogozott, nem ivott a londoni mélyhűtős gyilkos magyar áldozata

Meggyilkolt magyar nőt találtak egy londoni lakásban, 2019.05.07.
Vágólapra másolva!
Két női holttestet találtak a rendőrök Londonban, egy Canning Townban lévő Vandome Close utcai lakás mélyhűtőjében április végén. Egyikük egy miskolci, magyar nő, akinek nem volt bejelentett lakcíme a gyilkosság idején. A mélyhűtős gyilkossággal gyanúsított 50 éves férfit április végén már őrizetbe vette a rendőrség, de ahhoz, hogy elítéljék, be kell bizonyítani, hogy ő ölte meg a két fiatal nőt. Ezért fontos, hogy a háromgyerekes, 38 éves Mihrican Mustafa mellett Sz. Henriettről is mindent megtudjanak a nyomozók. Jártak Magyarországon a családjánál, és már megtalálták azt a hajléktalanokat segítő szervezetet is, ahol sokszor megfordult egy kis támogatásért. Ők mondták el, hogy a lány nem drogozott, nem ivott, és nagyon tehetségesen rajzolt.
Vágólapra másolva!

Lassan kezdenek összeállni a brutálisan kegyetlen gyilkosság mozaikdarabkái, amelyben a 34 éves magyar nő az egyik áldozat.

A két ember földi maradványai a fagyasztóban voltak egymásra fektetve, a ruha is rajtuk volt,

így fagytak össze a Telegraph szerint. Azt még nem tudni, hogy pontosan hogyan haltak meg, de az már kiszivárgott az igazságügyi orvosszakértői szakvéleményből, hogy mindkét testen sok a sérülés.

Egyelőre nem világos, hogy a két nő, Henriett és Mihrican Mustafa ismerte-e egymást, vagy csak a halál „hozta őket össze”.

Sz. Henriett nagyon tehetségesen rajzolt Forrás: Facebook

Sz. Henriett 2014-ben hagyta ott szülővárosát, Miskolcot, ahol egy gyárban volt csomagoló, azért, hogy jobb élete legyen.

Az már korábban kiderült, hogy 2016-ban beszéltek vele utoljára a rokonai, aztán már nem tudták, mi van vele. Ahogy annak a hajléktalanokat segítő jótékonysági szervezetnek, a Welcome Centernek a munkatársai sem,

akik kedves, gondoskodó fiatal nőnek ismerték meg Henriettet, aki csodálatos ceruzarajzokat készített.

Sonia Lynch igazgató szerint ez egyfajta terápia volt neki.

– idézi a nő szavait a Sky News.

Jobb életet keresett Londonban Forrás: Facebook

Emellett a központ vezetője azt is elárulta a nyomozóknak, hogy a jó természete mellett nagyon szomorúnak is tűnt a nő.

– tette hozzá.

2015-ben Henriett azzal sétált be a Welcome Centerbe, hogy élelmiszer-utalványt kérjen. Akkor azt mondta a szervezet alkalmazottjainak,

hogy az egyik barátjával él.

– mondta Sonia Lynch.

Henriett és Mihrican holtteste egy olyan lakásból került elő, amelyet drogtanyaként tartanak számon Kelet-Londonban.

Egy 50 éves férfit már őrizetbe vettek április végén, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő végzett a két fiatal nővel. Az viszont még nem világos, hogyan kerültek a lakásba, ahogy az sem, mennyi ideig voltak a mélyhűtőben azelőtt, hogy április 26-án előkerültek volna.

Mivel a hideg konzervál, nem kizárt, hogy Henriett holttestét hosszabb ideig őrizte a fagyasztó.

– tette hozzá az igazgató.

A Scotland Yard nyomozói Magyarországon is jártak, hogy megpróbáljanak mindent megtudni Henriett életének utolsó éveiről, így közelebb kerülhetnek egy brutális gyilkosság részleteinek megismeréséhez.