Le akarta szúrni a lemondott japán császár egyik unokáját egy férfi

royals Vertical Japan’s Crown Prince Naruhito (R) and his wife Crown Princess Masako (C) attend the abdication ceremony of Emperor Akihito at the Matsu-no-Ma state room in the Imperial Palace in Tokyo on April 30, 2019. - Emperor Akihito is handing over t
Naruhito és felesége, Masako
Vágólapra másolva!
Japán források szerint le akarta szúrni a lemondott japán császár, Akihito egyik unokáját az az 56 éves férfi, aki illetéktelenül behatolt a 12 éves Hiszahito herceg iskolájába. A férfit még április 29-én fogták el. 
Vágólapra másolva!

A gyanúsított Haszegava Kaoru bírálta Japán uralkodóját és a trónöröklési rendszert,

és beismerte, hogy ő hagyott egy szúrófegyvert a fiú iskolapadján.

A szökésben lévő férfit április 29-én fogták el egy hiracukai hotelben birtokháborítás miatt.

Április 26-án egy házi készítésű szúró fegyvert találtak Hiszahito és a mellette ülő diák iskolapadján.

A vasvillára emlékeztető eszköz egy 60 centiméteres alumínium rúdból és két, szigetelőszalaggal hozzáragasztott, rózsaszínűre festett gyümölcsvágó késből állt.

A herceg és osztálytársai az osztálytermen kívül tartózkodtak, amikor az elkövető odatette a fegyvert.

A nyomozók szerint a kék munkaruhát, munkavédelmi sisakot és maszkot viselő Haszegava vízvezeték-szerelőnek adta ki magát, így jutott be Hiszahito iskolájába és osztálytermébe, annak ellenére, hogy a herceg testőrei szolgálatban voltak.

A férfi az internetről derítette ki, melyik iskolába jár a herceg, és a teremben kiakasztott ültetési rend segítségével talált rá a padjára.

Illetékesek szerint a biztonsági kamerák felvettek egy férfit - a feltételezések szerint Haszegavát - az oktatási intézmény főbejáratánál árpilis 26-án délelőtt fél 11 körül. Húsz perccel később a férfi újra megjelent a felvételeken, és majd 11 óra után tíz perccel egy metrómegállóban is feltűnt.

A rendőrség feltételezései szerint Haszegava megpróbálta eltüntetni a hozzávezető nyomokat, sikertelenül.

A nyomozók egy elhagyott metszőollóra bukkantak az iskolaudvaron, a középkorú férfi vélhetőleg ezzel vágott át néhány vezetéket a kamerarendszerben.

Naruhito és felesége, Masako Forrás: AFP

Az incidens még azelőtt történt, hogy Naruhito átvette volna a trónt leköszönő apjától, Akihito császártól május 1-jén. A trónöröklési rendben jelenleg a 12 éves Hiszahito második a sorban apja, az 53 éves Fumihito koronaherceg után, aki az új császár, Naruhito öccse.