Így beszél a palesztin terrorról két muszlim politikus Amerikában

Ilhan Omar, Rashida Tlaib
Vágólapra másolva!
A szomáliai migráns hátterű Ilhan Omar és a palesztin származású Rashida Tlaib véleménye alapján az „izraeli elnyomás” és az „igazságtalanság” az oka a palesztin terrortámadásoknak, így a mostani gázai eseményeknek is, ráadásul a világ – szerintük – „dehumanizálja” a palesztinokat. A valóságban arról van szó, hogy a globális balliberális „média” 80 százaléka mosdatja a palesztin terroristákat, gyakorlatilag mindenért a konzervatív és bevándorlásellenes Bejamin Netanyahu vezette jeruzsálemi kormányt hibáztatva.
Vágólapra másolva!

Az Izrael-ellenes, „anticionista” vonalat képviselő demokrata párti, iszlám vallású kongresszusi képviselőnők, Ilhan Omar és Rashida Tlaib, akik a bevándorláspártiságukról és az Izrael-ellenességükről vártak hírhedtté, most önmagukhoz képest is átléptek egy határvonalat – írja a Neokohn.

Rashida Tlaib és Ilhan Omar Forrás: AFP

A két migráns hátterű politikus ugyanis a hétvégén szükségét érezték annak, hogy Twitteren is kommentálják – no, nem a Gázából jövő rakétatámadásokat, hanem az azokra adott, teljesen jogos izraeli válaszcsapásokat.

Ahogy az Origo is megírta,

a gázai iszlamisták egyetlen nap alatt rakéták százait lőtték ki a zsidó államra, a terrortámadásoknak négy halálos áldozata és 14 sebesültje volt.

A területet uraló Hamász és az Iszlám Dzsihád nevű palesztin terrorszervezetek közölték, nem kizárt, hogy az elmúlt napok összecsapásai egy Izraellel folytatott teljes háborúvá válnak. (A konfliktus eleve azzal kezdődött, hogy dzsihadista orvlövészek rálőttek az izraeli csapatokra, megsebesítve két katonát.)

Rashida Tlaib a következő Twitter-üzenetet tett közzé, amivel a The New York Times azon címére reagált, miszerint „Gázai militánsok (...) 250 rakétát lőnek ki, Izrael légi csapásokkal válaszol: »Mikor hagyja abba a világ dehumanizálni a palesztin népünket, amely csak szabad akar lenni? Az ilyen címek és az ilyen keretezés csak táplálja Izrael felelőtlenségét, amely igazságtalanul elnyomja és célba veszi a palesztin gyerekeket és családokat«.”

Képviselőtársa, Ilhan Omar még agresszívebb tónusban nyilvánult meg az izraeli válaszcsapások után:
„Hány tüntetőt kell még lelőjenek, hány rakétát kell még kilőjenek, hány gyereket kell még megölni ahhoz, hogy véget érjen az erőszak végtelen spirálja? A gázai megszállás és humanitárius válság status quója fenntarthatatlan. Csak a valódi igazságosság hozhatja el a biztonságot és a tartós békét.”

A két politikusnő számos kritikus választ kapott követőitől. „Ezek a Hamász állításai. A Hamászt Amerika 1997 óta terrorista szervezetként tartja számon. Kinek az oldalán állsz?”

– írta egyikük.

A Free Beacon munkatársa, Noah Pollak Tlaibról azt posztolta: „Ha követjük a logikáját, azt mondja, hogy bárki, aki visszavág a palesztin terrorra, az »dehumanizálja a palesztin népünket«, a palesztinoknak tehát joguk van zsidókat ölni. Semmi kétségem, hogy ő ebben hisz.”

Egy másik követő azt írja: „Mit ért Omar »valódi igazságosságon«? Valaki kérdezze már meg tőle. Semmi »igazságos« nincs ugyanis abban, hogy az amerikai kongresszus tagjai támogassanak egy antiszemita dzsihadista csoportot.”

A hírről beszámoló Daily Wire szerkesztője, Josh Hammer is hozzászólt a posztokhoz:

Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar és Rashida Tlaib is a 2018-as időközi választáson kerültek be a kongresszusba, és mindhárman harcos Izrael-ellenes BDS-támogatók (bojkottmozgalom), amelyre még nem volt példa a kongresszusi képviselők között — figyelmeztetett korábban Morton Klein, az Amerikai Cionista Szervezet elnöke.