Megölték vagy elfogták a Srí Lanka-i merénylet elkövetőit

Colombo, 2019. április 27. Munkások takarítják a colombói Szent Antal katolikus templomot, a húsvétvasárnapi véres merényletek egyik helyszínét 2019. április 27-én, hat nappal a Srí Lanka-i merényletek után. A három templom és négy szálloda ellen elkövetett, 253 emberéletet kioltó és mintegy 500 embert megsebesítő merényleteket az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára. A Srí Lanka-i rendőrség 140 ember után nyomoz, akik a gyanú szerint kapcsolatban állnak az Iszlám Állammal. MTI/EPA/M.A. Pushpa Kumara
Vágólapra másolva!
A Srí Lankán húsvétvasárnap elkövetett merényletek közvetlen elkövetői vagy meghaltak, vagy őrizetben vannak – jelentette be hétfőn a szigetország ügyvezető rendőrfőnöke.
Vágólapra másolva!

C.D. Vickramaratne azt mondta,

az öngyilkos merénylők között két bombaszakértő is volt.

A hatóságok lefoglalták a csoport további felhasználásra felhalmozott robbanóanyagait.

Munkások takarítják a colombói Szent Antal katolikus templomot, a húsvétvasárnapi véres merényletek egyik helyszínét április 27-én, hat nappal a Srí Lanka-i merényletek után Forrás: MTI/EPA/M.A. Pushpa Kumara

Húsvétvasárnap három templom és három szálloda ellen követtek el öngyilkos merényleteket Colombóban és a fővárostól nem messze található településeken.

A merényletekben 257 ember vesztette életét, és mintegy 500-an megsebesültek.

Hét öngyilkos merénylő közvetlenül a kiszemelt helyszíneken halt meg, míg egy további egy vendégháznál hozta működésbe a nála lévő pokolgépet, miután nem tudta azt felrobbantani a kiszemelt szállodánál. A kilencedik támadó otthonában végzett magával, hogy elkerülje őrizetbe vételét.

Több tucat embert vettek őrizetbe a merényleteket követően, a hatóságok többször is arra figyelmeztettek: reális a veszélye annak, hogy az Iszlám Állam dzsihadista szervezethez kötődő csoport újabb támadásra készül.