Molotov-koktélt dobtak az alvó hajléktalanra

Molotov-koktél
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
A lángoló palackot az ismeretlen elkövető hétfőn nem sokkal éjfél után dobta rá az épp alvó hajléktalan férfira, akit súlyos égési sérülésekkel szállítottak a pöstyéni kórházba. Ahogy a Noviny.sk portálon írták, igencsak sűrű éjszakájuk volt a helyi tűzoltóknak, ugyanis pár órán belül több szándékos gyújtogatásnak tűnő tűzesethez is riasztották őket.
Vágólapra másolva!

Az összes közül a legbrutálisabb az volt, amikor hétfő éjfél körül a Pöstyén-fürdő melletti parkban egy hajléktalan sátrába dobtak Molotov-koktélt. A középkorú férfi még ki tudott menekülni a sátrából, és ledobálta magáról a lángoló ruháit, de így is másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett a kezén és a hátán.

Illusztráció Forrás: Wikipédia

A szerencsétlenül járt férfinak a járókelők siettek a segítségére, akik a mentőket is riasztották. Pöstyénben a tűzoltókat hétfő éjjel több helyszínre is riasztották kisebb-nagyobb tüzesetekhez. Szlovák sajtóbeszámolók szerint, nagy valószínűséggel szándékos gyújtogatássorozat történt mára virradóra az ismert nyugat-szlovákiai fürdővárosban.

A szlovák rendőrség kedden kora délután már arról számolt be, hogy elfogtak egy fiatalembert, aki alaposan gyanúsítható a gyújtogatásokkal, a többi között a hajléktalan férfi felgyújtásával is.