Manfred Weber megint összevissza beszél

Vágólapra másolva!
A muszlim szavazóknak hízeleg Manfred Weber a Twitter-oldalán közzétett bejegyzésben. A V4NA nemzetközi hírügynökség összeállítása szerint a néppárti csúcsjelölt ebben a kérdésben is összevissza beszél, mindenhol azt mondja, amit szerinte várnak tőle. Bajorországban például azzal kampányol, hogy nem engedi be a törököket az EU-ba.
Vágólapra másolva!

„Az én Európámnak vannak határai: ezért nincs török csatlakozás.” Ez a mondat szerepel Manfred Weber néppárti uniós csúcsjelölt Bajorországban elhelyezett – természetesen német nyelvű – plakátjain. Nem véletlenül, Bajorország keresztény-konzervatív tartomány, erősen bevándorlásellenes szavazókkal. Manfred Weber ráadásul a bajor CSU politikusa.

A Twitter-oldalán ugyanakkor békés és áldott Ramadánt kíván a muszlim választóknak – itt már angol nyelven – egész Európában és a világon.

Manfred Weberről közismert, hogy szinte naponta változtatja az álláspontját. Amikor Magyarországról és a Fidesz néppárti tagságáról kell beszélnie, akkor is mindig azt mondja, ami szerinte akkor és ott éppen népszerű. Miután Orbán Viktor a Karmelita kolostorban fogadta, magyar újságíróknak azt mondta: konstruktív tárgyalást folytattak. Néhány óra múlva a német köztévé, a ZDF adásában már arról beszélt, hogy valójában nem is tárgyaltak, ő elmondta, mit kell csinálni.

Úgy tűnik, a néppárti csúcsjelölt még 2019-ben is azt hiszi, amit Bajorországban mond, az nem jut el máshova, amit pedig a Twitteren angolul ír, azt a bajor választók nem olvassák.