Kényszerleszállás után kigyulladt egy repülőgép Moszkvában - videó

Vágólapra másolva!
Kényszerleszállást hajtott végre a moszkvai Seremetyjevo repülőtéren egy kigyulladt SSJ-100-as típusú utasszállító repülőgép vasárnap. A gépen összesen 79-en voltak, közülük csak 37-én élték túl a balesetet.
Vágólapra másolva!

A repülőn összesen 73 utas utazott és a 6 fős személyzet. A gép Murmanszkba indult, de felszállás után 27 perccel vissza kellett fordulnia. A gép farka és a törzsének a hátsó része teljesen leégett– írja az Rt.com.

Szvetlana Petrenko, a kiemelt fontosságú balesetek és bűnügyek esetében eljáró orosz Nyomozó Bizottság (SZK) szóvivője vasárnap este azt mondta, hogy

a balesetet csak 37-en élték túl.

A TASZSZ korábban kórházi forrásokra hivatkozva még 13 halálos áldozatról írt, akik közül ketten gyerekek voltak.

A lángoló gépen a helyszíni beszámolók szerint pánik tört ki.

Néhányan menekülés közben sérültek meg.

Az Interfax úgy tudja, hogy

a gépnek csak másodszorra sikerült leszállnia, amikor orral a kifutópályának ütközött, és kigyulladt.

Vizsgálják a baleset okát.

Az orosz fővárosból Murmanszkba tartó gép a TASZSZ értesülése szerint az egyik hajtóműben kiütött tűz miatt fordult vissza.

Az MTI azt írja, hogy a repülőgéppel megszakadt a földi irányítók kapcsolata, miután a pilóta vészjelzést adott le. Az utasszállító közép-európai idő szerint 17 órakor szállt fel, és nagyjából 40 perc múlva ért földet, miután több kört is tett Moszkva megye fölött. A TASZSZ egy névtelen informátora azt állította, hogy

a repülőt villámcsapás érhette,

de nem kizárt a rövidzárlat lehetősége sem.

Az Interfax szerint a tüzet sikerült eloltani. A Rosszija 24 hírtelevízió azt jelentette, hogy a baleset miatt késnek a járatok Seremetyjevón, de a repülőtéren nem állt le a repülőgépek indítása és fogadása.

Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök elrendelte, hogy a tragikus kényszerleszállás körülményeit egy állami bizottság vizsgálja ki. A kiemelt ügyekben eljáró Nyomozó Bizottság (SZK) a történtek miatt büntetőeljárást indított.