Kamionnal ütközött a rabszállító busz Prágában, teljesen kiégett - videó

kiégett busz Prágában
Az egyik fegyőr vesztette életét a teljesen kiégett autóbuszban.
Vágólapra másolva!
A tragikus baleset csütörtök koradélután történt a cseh fővárost elkerülő körgyűrűn. A súlyos baleset miatt órákra megbénult Prága forgalma - számolt be a Cseh Távirati Iroda (CTK).
Vágólapra másolva!

Prága külvárosába, a D5-ös autópályára felvezető úton történt súlyos baleset helyszínére csütörtökön pár perccel 13 óra után riasztották a rendőröket, mentőket és tűzoltókat, többi között két mentőhelikoptert is. Mint kiderült

egy történelmi amerikai tankokat (egy M36 Jackson és egy M3 Stuart típusú harcjárművet) szállító nagyteherautóba belerohant egy személygépkocsi, majd a kamion frontálisan karambolozott egy fegyőröket és rabokat szállító autóbusszal.

Az ütközés következtében a busz kigyulladt, amelyen 7 elítélt és az egyik prágai börtön 10 munkatársa utazott. Bár az 5 egységgel kiérkező cseh tűzoltók nagy erőkkel oltották a tüzet,

az autóbusz és vontatós (trailer) kamion kabinrésze lényegében egy órán belül teljesen kiégett.

Az egyik fegyőr vesztette életét a teljesen kiégett autóbuszban Forrás: HZS Praha/Prágai Tűzoltóság

A busz elején utazó egyik, súlyosan összeégett fegyőrt már nem tudták megmenteni a mentők.

Egy másik kolléganőjét pedig életveszélyes állapotban mentőhelikopterrel szállították az egyik prágai kórházba. Rajta kívül a tömegbalesetben még 13-an sérültek meg, köztük az egyik rab szintén súlyosan.

A balesetben kigyulladt, és teljesen kiégett az amerikai történelmi tankokat szállító kamion is, sőt a két harcjárműben is komoly károk keletkeztek, amelyeket Plzenbe, a május 9-i felszabadulási ünnepségekre szállítottak volna.

Prágában csak csütörtök késő éjszakára, nem sokkal éjfél előtt állt helyre a forgalom.