Továbbra is elmaradnak a misék Srí Lankán

Srí Lanka, terror, templomokban robbantottak, 2019.04.21.
Vágólapra másolva!
A biztonsági helyzetre való tekintettel a főváros érseke úgy döntött, hogy nem tartanak miséket vasárnap Srí Lankán - közölte csütörtökön Edmund Tillakaratne atya, a colombói katolikus egyházmegye szóvivője.
Vágólapra másolva!

A szigetországban második hete nem tartanak nyilvános misét a katolikus templomokban.

Malcolm Randzsit, Colombo érseke múlt vasárnap otthonának kápolnájában mutatott be misét, a klérus és az ország vezetőinek a jelenlétében. Az eseményt a televízió élőben közvetítette.

Húsvétvasárnap három templomban és négy szállodában követtek el öngyilkos merényletet Forrás: AFP/Ishara S. Kodikara

Az április 21-i merényletek után az egyház részéről már jelezték, hogy további értesítésig az ország katolikus templomai zárva tartanak.

Szerdán a rendőrség

nyilvánosságra hozta a terrortámadásokat elkövető kilenc öngyilkos merénylő nevét és fotóját,

köztük a támadásokért felelős szervezet, a Nemzeti Tauhíd Dzsamáat vezetőjéét, Mohamed Zahrán Hásimét is, aki szintén az elkövetők között volt. Közzétették az egyik terrorista várandós feleségének a nevét és fotóját is, aki a merényleteket követő házkutatás során robbantotta fel magát, meggyilkolva három gyereket és további három rendőrt is.

A merényletekben 253 ember halt meg, és mintegy 500-an megsebesültek Forrás: AFP/Ishara S. Kodikara

Kedden a kormány egyik minisztere hírszerzési információkra hivatkozva

nem zárta ki újabb merényletek lehetőségét sem,

amelyek akár kormánytagokat is célkeresztbe vehetnek.

Húsvétvasárnap három templom és négy szálloda ellen követtek el öngyilkos merényleteket Colombóban és a fővárostól nem messze található Negombóban, valamint Batticaloában. A merényletekben 253 ember halt meg, és mintegy 500-an megsebesültek.

Az Iszlám Állam később videofelvételt tett közzé, amelyen Mohamed Zahrán Hasím hűséget esküszik a dzsihadisták vezetőjének, Abu Bakr al-Bagdadinak.