Utcai háború Párizsban május elsején, de Macron inkább gyöngyvirágnapot tart

Vágólapra másolva!
A V4NA nemzetközi hírügynökség információi szerint Emmanuel Macron elnök nem hajlandó foglalkozni azzal, hogy egész Franciaország ellene tüntet május elsején. A V4NA párizsi információi szerint a tüntetőket külön hergeli, hogy Macron - mint ha mi sem történne az országban - úgynevezett gyöngyvirágnapot tart az elnöki palotában.
Vágólapra másolva!

A Boulevard Raspail és a Montparnasse környékén minden túlzás nélkül utcai háború van délután két óra óta, több mint kétszáz embert bevittek a rendőrök, a szélsőbaloldali anarchisták törnek-zúznak, de Macron elnök virágtermesztőket fogad az elnöki palotában, és a sajtok ízletességéről értekezik.

A bevándorláspárti és szociálisan tökéletesen érzéketlen elnök nem hajlandó tudomásul venni, hogy milyen elképesztő az elégedetlenség Franciaországban. A V4NA nemzetközi hírügynökség párizsi információi szerint a tüntetőket feltűnően irritálja, hogy Macron meg sem próbál velük - televízión, Twitteren vagy más módon - szót érteni, hozzájuk üzenetet eljuttatni. Ehelyett gyöngyvirágnapot tart.

Az agresszív, baloldali anarchisták mellett tüntetnek a szakszervezetek és a sárgamellényesek is. Szinte minden nagyobb francia városban vannak tüntetések.