Robbantani akart egy férfi Új-Zélandon, elfogták

At least 9 killed in New Zealand mosque shootings Friday prayers MOSQUE shootings gunmen New Zealand Christchurch
Az új-zélandi Christchurchben másfél hónapja egy ausztrál állampolgárságú támadó két mecsetnél 50 embert meggyilkolt, és legalább 50 embert megsebesített.
Vágólapra másolva!
Pokolgépes merényletre készülhetett az a 33 éves férfi, akit kedden vettek őrizetbe a rendőrök az új-zélandi Christchurchben, ahol március 15-én egy támadó két mecsetnél meggyilkolt 50 embert.
Vágólapra másolva!

Pokolgépes merényletre készült egy férfi Új-Zélandon, emiatt a rendőrség több utcát lezárt a város Phillipstown nevű kerületében.

A helyszínre tűzszerészeket, mentőket és tűzoltókat vezényeltek. Három utcából kimenekítették a lakókat, a terület felett a légteret is lezárták.

A lakókat egy közeli iskolai kollégiumban helyezték el.

Az elfogott férfit jelenleg kihallgatják.

A The New Zealand Herald című lap azt közölte, hogy a rendőrséget potenciális robbanóeszköz miatt riasztották egy elhagyatott házhoz.

A tűzszerészek lőszereket és egy robbanóeszköznek tűnő csomagot találtak a helyszínen, de egyelőre részleteket nem tudni.

Az új-zélandi Christchurchben másfél hónapja egy ausztrál állampolgárságú támadó két mecsetnél 50 embert meggyilkolt, és legalább 50 embert megsebesített Forrás: Anadolu Agency/2019 Anadolu Agency/Diederik Van Heyningen

Idén március 15-én Christchurchben egy ausztrál szélsőjobboldali merénylő terrortámadást hajtott végre két mecset ellen,

a lövöldözésben 50 ember halt meg.

A történtek után a szigetországban jelentősen megszigorították a fegyvervásárlás és -tartás szabályait.