Ezreket kellett kitelepíteni Kanadában a napok óta tartó áradások miatt

flood TOPSHOTS Horizontal An automobile is submerged in flood waters in the Montreal suburb of Sainte-Marthe-sur-le-Lac, Quebec, Canada, April 29, 2019. - More than 10,000 people have been evacuated from their homes in eastern Canada in recent days as spr
Sainte-Marthe-sur-le-Lac, Quebec
Vágólapra másolva!
Ezreket kellett kitelepíteni otthonukból Kanada keleti részén, ahol a napok óta tartó heves esőzések miatt megáradtak a folyók és felduzzadtak a víztározók.
Vágólapra másolva!

A helyzet a Montrealtól nyugatra fekvő Sainte-Marthe-sur-le-Lac városában a legsúlyosabb, amelyet még szombat este egy természetes gát átszakadása miatt elöntött a Két Hegy-tó vize.

A városból több mint 6500 embert kellett evakuálni, s az eső áztatta Quebec tartomány egészében 5600-ra emelkedett az elárasztott otthonok száma.

Sainte-Marthe-sur-le-Lac, Quebec Forrás: AFP/Sebastien St-Jean

Új-Brunswick és a Nagy Tavakkal szomszédos Ontario tartományt szintén árvizek sújtják.
A védelmi miniszter helyi idő szerint hétfőn azt közölte, hogy mintegy kétezer katonát vezényeltek a hadsereg segítségét kérő, árvíz sújtotta régiókba.

Önkéntesek és elkeseredett tulajdonosok szintén bekapcsolódtak az árvízvédelmi munkálatokba, hogy megvédjék otthonaikat az emelkedő víztől.