V4NA: Migráns diákok náciknak nevezték a tanáraikat Németországban

Vágólapra másolva!
Riportban járja körül a Der Freitag című német lap a migráns diákok viselkedését a német iskolákban. A cikk szerzője egy 19 éves szíriai migráns, Aras Bacho, akinek egy neve megváltoztatását kérő kölni, szintén migráns tanuló elárulta, hogy nácinak és iszlámgyűlölőnek nevezik a tanárokat, hogy jobb jegyeket kapjanak - írja a V4NA hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Aras Bacho szerint fontos a diákokkal beszélgetni az iskolákról, mert sok mindent elárulnak a németországi tanintézményekben uralkodó viszonyokról.

Migránsok egy németországi iskolában. A kép illusztráció Forrás: DPA PICTURE-ALLIANCE/AFP/HENNING KAISER

Egy kölni középiskolában egy majdnem 18 éves tanulóval beszélgetett a szerző.

A valódi neve megváltoztatását kérő, török migráns hátterű Hakan jelenleg kilencedik osztályba jár.

Miután elvégzi a tízosztályos középiskolát, ahol egyébként nem lehet leérettségizni, Hakan jogot akar tanulni. A cikk szerzője kiemeli,

Megemlíti azt is, hogy

Hakan kétszer már majdnem megbukott.

"Szeretek ebbe az iskolába járni, itt mindenki olyan, mint én, senki nem tud nekünk parancsolni. Miután elvégeztem ezt az iskolát, jogot szeretnék tanulni, mint ahogy régen apám tette Törökországban" - fogalmazott Hakan.

Elmondása szerint örül, hogy az iskolájában nincsen egyetlen német diák sem.

- tette hozzá.

Hakan közli, bánja, hogy csúnyán viselkedett a tanáraival és a diáktársaival, de változni ezen nem akar.

Sajnálom, hogy így viselkedtem tanáraimmal és a diáktársaimmal, de minket így neveltek, és ez így van megírva a szentírásban is. A keresztények és a zsidók sosem lesznek a barátaink. Nem tehetek róla, így áll a Koránban

- magyarázta álláspontját.

A riportban a török fiú azt is elmondja, hogy korábban egy némettanárnő egyest akart adni neki, mert csak egy kérdést válaszolt meg a 30-ból.

- dicsekedett.

Bacho riportjából kiderül az is, hogy a migránsok a tanteremben a telefonjaikon játszanak, törökül beszélnek és verekednek.

"Minek németül beszélni? Inkább törökül. A tanárok meg csináljanak, amit akarnak"

- fűzte hozzá Hakan.

Tavaly márciusban egyébként a Bild című német lap egy interjút készített Heinz-Peter Meidingerrel, a német tanáregyesület elnökével. A beszélgetés során Meidinger elmondta, hogy

Ezekben az intézményekben már a diákok közti halálos fenyegetések, a tanárok elleni fizikai támadások sem számítanak ritkának.