Videón, ahogy a migránsok kitörnek a mexikói táborból

Migránsok kitörése a mexikói Tapachulában található táborból.
Vágólapra másolva!
Több mint ezer illegális bevándorló tört ki csütörtökön egy mexikói befogadóközpontból. Céljuk természetesen az, hogy eljussanak az Egyesült Államokba.
Vágólapra másolva!

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, mintegy 1300 migráns tört ki csütörtök este egy dél-mexikói befogadóközpontból – közölte a mexikói migrációs intézet. A központ lakóinak zöme Kubából érkezett, és az intézet szerint kubaiak voltak azok is, akik megszöktek, de voltak köztük Haitiből és közép-amerikai országokból érkezettek is.

A migránsok valamivel több mint fele

később visszatért a Chiapas szövetségi tagállambeli Tapachulában lévő befogadóközpontba, de körülbelül 600 egyszerűen eltűnt.

Közben kikerült a netre egy felvétel is, ami a migránsok kitörését rögzítette. Ezen jól látható, hogy a biztonsági személyzet teljesen tehetetlen a bevándorlók áradatával szemben.

Donald Trump amerikai elnök nyomást gyakorol Mexikóra, hogy fékezze meg a dél felől északra tartó menekültáradatot. Szerdán arra figyelmeztetett, hogy egy újabb, húszezer tagú karaván közeledik az amerikai határhoz. Trump azt üzente, hogy újabb katonákat küld a térségbe, és lezárja a mexikói határ egyes szakaszait.