Több mint 300 halott: kegyetlen bosszú lehetett a Srí Lanka-i tömegmészárlás

Colombo, 2019. április 23. A Sri Lanka-i merényletek áldozatainak koporsóját viszik a Colombóban tartott temetési szertartáson 2019. április 23-án. A terrortámadásokat a Nemzeti Tauhít Dzsamaat nevű iszlamista szélsőséges csoport követte el húsvétvasárnap. A nyolc robbantásos merényletben legkevesebb 310-en életüket vesztették, és 500-an megsebesültek. MTI/EPA/M.A. Pushpa Kumara
Vágólapra másolva!
A húsvétvasárnapi Srí Lanka-i összehangolt merényleteket bosszúból követték el a christchurchi mecsetekben elkövetett március 15-i tömegmészárlásért – jelentette ki a Srí Lanka-i védelmi miniszter helyettese a nyomozás eddigi eredményei alapján.
Vágólapra másolva!

A nyolc robbantásban a legfrissebb összesítések szerint

321-en haltak már meg, 521-en megsebesültek,

és közülük 375-en vannak kórházban. Eddig mintegy 40 gyanúsítottat vettek őrizetbe.

A Srí Lanka-i merényletek áldozatainak koporsóját viszik a Colombóban tartott temetési szertartáson 2019. április 23-án Forrás: MTI/EPA/M.A. Pushpa Kumara

Az ország kormánya és hatóságai a korábbi figyelmeztetések alapján azt gyanítják, hogy a terrortámadásokhoz köze lehetett a Nemzeti Tauhít Dzsamaatnak, és egyelőre nem zárják ki, hogy a terroristák kapcsolatban álltak más, külföldi csoportokkal.

A Srí Lanka-i rendőrfőkapitány-helyettes április 11-i tájékoztatójában azt írta: egy helyi iszlamista csoport katolikus templomok és India Srí Lanka-i nagykövetségének megtámadására készül. A jelentésben több olyan gyanúsított neve szerepelt, aki az új-zélandi Christchurch mecsetjei elleni támadást követően más vallások ellen uszított.