Kényszerbetelepítéseket hajt végre Macron elnök kormánya

Horizontal FILE D'ATTENTE MIGRATION ET IMMIGRATION MIGRANT BARRIERE DE SECURITE POLICE POLICIER
Migrants and refugees wait in front of the city hall to have their situation examined and to obtain emergency accommodation in Nantes, western France, on July 23, 2018, following the evacuation by police of their camp at the Daviais square. French police on July 23, 2018 cleared some 450 Sudanese and Eritrean migrants from a park in the western city of Nantes where they had been camping for more than a month. / AFP PHOTO / Sébastien SALOM GOMIS
Vágólapra másolva!
Huszonnégy fiatalkorú migránst telepítenek be egy francia kisvárosba a település tudta és beleegyezése nélkül.
Vágólapra másolva!

Nem az első eset Franciaországban, hogy egy település vezetőit nem kérdezi meg a bevándorláspárti Macron kormány arról, hogy akarnak-e migránsokat befogadni. Amikor ez a kérdés felmerül – és ez nemcsak francia példa, ugyanez a helyzet Németországban vagy Dániában is –, nincs párbeszéd az érintett közösséggel, önkormányzattal.

Hajlamos megfeledkezni a baloldali liberális média arról, hogy ezekben az esetekben antidemokratikus hatalomgyakorlásról van szó,

és ha ezt egy jobboldali kormányzat hajtaná végre, akkor minimum fasizmust kiáltanának a liberális, baloldali médiaguruk.

Az adott önkormányzat szempontjából legalább olyan fontos kérdés, hogy rendelkeznek-e elegendő forrással a migránsok befogadására. Ha a tényekből indulunk ki, akkor erre az önkormányzatoknak az a válasza, hogy nem. A cinikus és gőgös

macroni rezsimet ez a legkevésbé sem érdekli, mert a hatalom részéről ilyenkor az az üzenet, hogy „oldja meg az önkormányzat”.

Ezen nincs mit csodálkozni, hiszen hiába követelik a sárgamellényesek és a konzervatív ellenzéki erők folyamatosan a migrációról szóló társadalmi vitát, az emberek beleszólásának biztosítását a migráció kérdésébe, a francia hatalmi elit erről hallani sem akar. A bevándorlással járó gigantikus terhek finanszírozásával pedig magára hagyta az önkormányzatokat.

Ha egy önkormányzatnak nincs pénze a migránsok fogadására, akkor az állam egyszerűen kisajátít egy intézményt, mint ahogy azt Párizs XVI. kerületében is láttuk, ahol egy tornatermet vettek el az ott élőktől, és helyezték el abba a migránsokat.

Migránsok Nantes-ban, 2018 nyarán Forrás: AFP/Sebastien Salom Gomis

Két tucat fiatalkorú migránst telepítenek be a lakosok megkérdezése nélkül

Most a dél-franciaországi, 8 ezer fős kistelepülés, Pézenas került sorra. A döntésről, amit Párizsban hoztak, eleinte csak pletykák terjedtek, majd

a városka vezetői a csendőrséghez fordultak felvilágosításért, ahol megerősítették, hogy valóban, afrikai, afgán és szíriai migránsokat kell befogadniuk, és 5 lakást azonnal biztosítaniuk kell.

Huszonnégy, 14-18 év közötti, felügyelet nélküli kiskorúról van szó, akik közül 14 még áprilisban, a többi júniusig megérkezik. Valamennyiük érvényes letelepedési engedélyt kapott Franciaországban. A francia állam, szintén az önkormányzat tudta és beleegyezése nélkül szerződést kötött a helyi „Bonne-Terre” iskolával, ahol a migráns fiataloknak a francia szokásokat és nyelvet kell majd megtanulniuk.

Számtalan kérdés merül fel ezzel a kényszerbetelepítéssel kapcsolatban, az önkormányzat és a városka lakossága aggodalmának adott hangot.

Nem tudják, kik ezek a fiatalkorúak, hogyan kell bánni velük, senki sem tudja, hogyan fognak beilleszkedni az amúgy is hanyatlófélben levő városkába.

Mit fognak hétvégente csinálni, vagy amikor nem lesznek iskolában? Alain Vogel-Singer, aki egyébként Macron pártjához közel álló polgármester, azt nehezményezte, hogy sem a kormányzattal, sem a területi intézményekkel nincs semmilyen párbeszéd, ráadásul az elmúlt időszakban rengeteg forrást biztosítottak a helyi lakosok helyzetének javítására, a történelmi városközpont megóvására, miközben a város lakosságának 70%-a nem fizet adót, tekintettel súlyos anyagi helyzetükre.

– nyilatkozta a polgármester a Midi Libre című napilapnak. A lap egyébként kereste a betelepítést szervező területi ügynökséget, de azok elzárkóztak minden kommunikációtól.

Pézenas történelmi belvárosa Forrás: AFP/hemis.fr/Jacques Pierre

Megjelentek a Soros pénzelte szabadcsapatok is

A helyi lakosok tiltakozó akciót szerveztek a városkában, amire a Soros György kifizető ügynökségeként működő „Stop Racisme” nevű civilszervezet ide irányított aktivistái ellentüntetést szerveztek. A helyi lakosok egyértelműen a baloldalnak róják fel a kialakult helyzetet, kiemelve, hogy

amikor a hajléktalanoknak 5 évet kell várni egy férőhelyre, akkor nem tüntet a Nemzeti Szolidaritási és Kutató Egyesület, viszont ha migránsokról van szó, akkor azonnal lakást kell biztosítani, és rájuk kényszerítik a migránsok befogadását.

Érdekes az is, hogy Marylin Girardi, a szolidaritási egyesület aktivistája szerint „nem szabad” migránsokról beszélni, ugyanis ebben az esetben olyan kiskorúakról van szó, akiknek „migrációs előéletük van”. A helyben élők azóta is gondolkodnak, hogy vajon mi a különbség a „migráns” és a „migrációs előéletű” szóösszetétel között, de minden bizonnyal ismét egy politikailag korrekt, megfontolt mellébeszélésről van szó.

A tényszerűség kedvéért meg kell jegyezni, hogy míg a migránsok betelepítése ellen az ott élő lakosok tiltakoznak, a kisvárosban nincsenek tagjai a Soros-féle „Stop Racisme” nevű szervezetnek. Ebből is látszik, hogy mennyire jól szervezettek a migránsbetelepítések Franciaországban.

A forgatókönyv mindig ugyanaz:

a macroni bevándorlást támogató központi rezsim antidemokratikus módon döntést hoz, kijelöl egy települést, ahova migránsokat telepítenek. A település vezetői erről mit sem tudnak, őket meg se kérdezik. Amikor a migránsok betelepítését meghozó döntésre fény derül, a helyi polgármester és lakosság tiltakozó tüntetést szervez ez ellen, teljesen jogosan, erre viszont megjelennek a Soros-féle szabadcsapatok, és ellentüntetést szerveznek a baloldali-liberális média segítségével.