Legalább tíz ország állampolgárai haltak meg a Srí Lanka-i terrortámadásban

2019.04.21. 15:22

Akár 27 külföldi állampolgár is meghalhatott a Srí Lanka-i terrortámadásban. Az áldozatok között van amerikai, brit, holland, portugál, belga és török állampolgár is.

A BBC információi alapján Stef Blok, Hollandia külügyminisztere már megerősítette, hogy az egyik elhunyt holland állampolgár.

A Srí Lanka-i terrortámadás egyik helyszíneForrás: AFP/Ishara S. Kodikara

Portugália nemzeti hírügynöksége, a Lusa pedig közölte, hogy egy portugál áldozatról tud a mediterrán ország külképviselete.

A kínai állami média korábban arról tudósított, hogy egy kínai állampolgár is meghalt a terrortámadás során. Időközben kiderült, hogy két kínai állampolgár halt meg. Az Anadolu török hírügynökség jelentése szerint két török állampolgár is az áldozatok között van, akik mérnökként dolgoztak az országban.

Egy sebesült ellátása Batticaloa városábanForrás: AFP/Lakruwan Wanniarachchi

James Dauris, Nagy-Britannia Srí Lanka-i főképviselője úgy nyilatkozott a BBC-nek, hogy több brit állampolgárságú halálos áldozatról, illetve sebesültről van tudomása, de pontos számot nem mondott.

Ezt követően elment meglátogatni a sebesülteket egy colombói kórházba.

A Srí Lanka-i külügyminisztérium értesülései szerint három brit, illetve két brit-amerikai kettős állampolgárságú ember halt meg a merényletekben.

Az indiai hatóságok jelentése szerint három indiai állampolgár is a halottak közt van, s dpa hírügynökség egy Srí Lanka-i országos turistairoda értesüléseire hivatkozva azt jelentette, hogy a halottak közt belga, japán és bangladesi állampolgár is van.

Az EFE spanyol hírügynökség Srí Lanka-i külügyminisztériumi forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy akár 27 külföldi állampolgár is meghalhatott a merényletekben.