Végleg megbukott minden Trump elleni demokrata vádaskodás

Trump addresses conference of law enforcement officials Horizontal PRESIDENT NATIONAL FLAG HEADSHOT BUST SMILING
Donald Trump
Vágólapra másolva!
Sem Donald Trump elnök kampánycsapatának munkatársai, sem egyetlen amerikai állampolgár nem játszott össze oroszokkal a 2016-os elnökválasztási kampány idején - jelentette be William Barr, az Egyesült Államok igazságügyi minisztere azon a sajtótájékoztatóján, amelyet a Mueller-jelentés nyilvánosságra hozatala előtt tartott. Barr hozzátette: nincs bizonyíték arra sem, hogy Trump akadályozta volna az igazságszolgáltatást. 
Vágólapra másolva!

William Barr leszögezte

Donald Trump Forrás: AFP/Jim Watson

A tárcavezető azt mondta: Moszkva valóban megpróbált beavatkozni az amerikai választási folyamatba, és a vizsgálóbizottság feltárt erre vonatkozó bizonyítékokat.

A miniszter ezt követően elmondta: a Mueller-bizottság arra sem talált még csak elégséges bizonyítékot sem, hogy Donald Trump akadályozta volna az igazságszolgáltatást.

A bizottság tíz esetet vizsgált meg, amikor szóba kerülhetett az igazságszolgáltatás akadályozásának kísérlete - tette hozzá.

William Barr közölte, hogy

Hangsúlyozta azt is: bár az elnöknek erre kivételes joga lett volna, nem élt vele. Barr hozzáfűzte: erre vonatkozó kérés sem érkezett senkitől.

Az Egyesült Államok igazságügyi minisztere tehát

határozottan cáfolta a balliberális fake news média két fő hazugságát az amerikai elnökről,

miszerint segítették volna 2016-os elnökválasztási kampányát az oroszok, illetve ennek eltitkolása érdekében Trump beavatkozott volna az igazságszolgáltatás működésébe.

- szögezte le Barr, és közölte: a nyilvánosságra hozott, és a kongresszusnak megküldött változat nem teljesen azonos, mert bizonyos információk - hírszerzési érdekeket szem előtt tartva - a minisztérium honlapján nyilvánosságra hozott változatban nem szerepelnek, de a kongresszus vezetői megkapják ezeket.

Donald Trump a sajtótájékoztató után Twitter-bejegyzést tett közzé.

- írta az elnök.

A Twitter-bejegyzéshez az elemzőket a Trónok harca című filmsorozatra emlékeztető fotót is bemásolt magáról.