Agyevő amőba miatt halt meg egy férfi Texasban, anyja pereskedik

Fabrizio Stabile
Vágólapra másolva!
Fabrizio Stabile még 2018 szeptemberében fertőződött meg egy ritka betegséggel, amelyet egy texasi víziparkban kaphatott el. Gyakorlatilag egy ritka amőba felfalta az agyát. Édesanyja most beperelte a céget, mondván, hogy fia halála megelőzhető lett volna. 
Vágólapra másolva!

Rita Stabile keresetet nyújtott be fia halála miatt április 9-én a texasi McLennan Megyei Kerületi Bíróságon, szerinte ugyanis fia halála megelőzhető lett volna, ha a vízipark gondoskodik a megfelelő karbantartásról. A 29 éves Fabrizio Stabile 2018. szeptember 8-án járt a Parson Barefoot Ski Ranch nevű farmon,

3 héttel később pedig meghalt.

Egy ritka betegséggel fertőződhetett meg (Naegleria fowleri), ami tulajdonképpen egy agyevő amőba - olvasható az amerikai Fox News oldalán.

Mother of Texas man who contracted deadly brain-eating amoeba sues surf park

The mother of a New Jersey man who died last year after contracting a rare brain-eating amoeba is suing the Texas water park where health officials say he caught the infection.

A hatóságok szerint a betegség tünetei közé tartozik a fejfájás, láz, hányinger, melyek 5 nappal az után jelentkeznek, hogy valaki megkapta a fertőzést. Az áldozatok 5 nappal később szinte biztosan meghalnak, ahogy a tünetek megjelennek. A diagnózist általában a halál után állítják fel.

1962 és 2017 között csak 4 ember élte túl ezt a betegséget.

Az ember fertőzött vízzel érintkezve, az orrán keresztül tudja elkapni ezt a betegséget.

A hatóságok szerint is a park egyik részén fertőződhetett meg az egyébként New Jersey államból származó Stabile, legalábbis találtak erre utaló bizonyítékot.

A park többi része sem volt megfelelően kezelve,

pl. ürülékmaradványt is találtak, és a klórszint is alacsony volt a medencékben.

A Parsons Barefoot Ski Ranch nem válaszolt a Fox News megkeresésére, de egy e-mail üzenetben azt írták, hogy együtt éreznek a családdal, és csak Isten tudja, hogy hol fertőződhetett meg ezzel az amőbával.

Rita Stabile 1 millió dolláros kártérítést követel fia haláláért. A park illetékesei azt mondják, hogy az eset óta új vízszűrő rendszert telepítettek.