A Disney is adakozik a katedrális újjáépítésére

Vágólapra másolva!
A Walt Disney vállalat ötmillió dollárt, mintegy 1,4 milliárd forintot adományoz a tűzvészben súlyosan megrongálódott 850 éves párizsi Notre-Dame újjáépítésére.
Vágólapra másolva!

A Disney szerdán jelentette be, hogy csatlakozik a nemzetközi adományokhoz, amelynek segítségével elkezdődhet a Notre-Dame újjáépítése. „A Notre-Dame a remény és a szépség világítótornya, amely évszázadokig testesítette meg Párizs szívét és Franciaország lelkét ihletadó és elismert művészete és építészete révén, amelynek örökös helye van az emberiség történetében” – fogalmazott Bob Iger, a Disney főnöke Twitter-üzenetében.

Iger hozzáfűzte, hogy a Disney együttérez barátaival, és felajánlja szívből jövő támogatását a pótolhatatlan mestermű helyreállításában.

A filmvállalat számos más adományozóhoz csatlakozott:

az Apple vezetője, Tim Cook kedden jelentette be, hogy vállalata adománnyal támogatja az újjáépítést,

bár azt nem hozta nyilvánosságra, hogy mekkora összeggel.

Franciaország leggazdagabb családjai közül szintén többen tettek felajánlásokat az újjáépítés finanszírozására, az adományok szerdán már 900 millió dollárra (256 milliárd forintra) rúgtak a francia kulturális miniszter közleménye szerint.

A Disney stúdióban 1996-ban készült el A Notre Dame-i toronyőr című animációs film Victor Hugo regénye nyomán. Egy Quasimodót ábrázoló Disney-rajz, amelyen a toronyőr átöleli a Notre-Dame-ot, a tüzet követően bejárta az online közösségi médiát.

Forrás: Cristina Correa Freile