Kim Dzsongun újabb titulust kapott

diplomacy Vertical This picture from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) taken on February 26, 2019 and released on February 27, 2019 shows North Korean leader Kim Jong Un (C) arriving at the Dong Dang railway station in Dong Dang, La
Kim Dzsong Un észak-koreai vezető, a koreai néphadsereg főparancsnoka.
Vágólapra másolva!
Újabb titulust kapott Kim Dzsongun észak-koreai vezető, akire a KCNA észak-koreai állami hírügynökség kedden immár az ország fegyveres erőinek főparancsnokaként hivatkozott.
Vágólapra másolva!

A KCNA észak-koreai állami hírügynökség arról számolt be, hogy Kim Dzsongun az országalapító Kim Ir Szen örökös elnök születésnapjára emlékezve hétfőn látogatást tett a phenjani Kumszuszan emlékpalotában, amely apja, Kim Dzsong Il, és nagyapja, Kim Ir Szen mauzóleumaként szolgál.

Az erről szóló jelentésben nevezte a KCNA Kim Dzsongunt az észak-koreai hadsereg főparancsnokának, ami arra utal, hogy tovább növelte hatalmát.

Kim Dzsongun észak-koreai vezető, a koreai néphadsereg főparancsnoka. Forrás: AFP/Kcna Via Kns

Az alkotmány 2016-os változata szerint az összes észak-koreai fegyveres erő főparancsnoka az Állami Ügyek Bizottságának elnöke.

Az állami média most a koreai néphadsereg főparancsnokaként hivatkozott Kim Dzsongunra.


Az alkotmányt a múlt héten a Legfelsőbb Népi Gyűlés (az észak-koreai parlament) első ülésén felülvizsgálták, de eddig nem közölték, hogy mit változtattak rajta.

A Legfelsőbb Népi Gyűlésben újraválasztották Kim Dzsongunt az Állami Ügyek Bizottságának elnökévé is. Ez nem jelent változást, mert eddig is ő töltötte be ezt a tisztséget, amely egyébként a kommunista állam legfőbb hatalmi központja.

A Legfelsőbb Népi Gyűlés döntése alapján szintén Kim Dzsongun lett "minden koreai ember legfőbb képviselője és a köztársaság legfőbb vezetője".

Ezt megelőzően a gyűlés elnökségének elnökét tartottak számon névleges államfőként, az Állami Ügyek Bizottságának elnökét pedig az ország legfőbb vezetőjeként emlegették.