A rendőr is megerőszakolta, miután bejelentette, hogy megerőszakolták

2019.04.15. 15:01

Csoportos nemi erőszak miatt tett feljelentést egy pakisztáni nő, amikor megint megerőszakolták. Az a rendőr tette meg, akinek elmondta a történetet. A férfi videóra rögzítette a nemi aktust, aztán megfenyegette, hogy nagy bajba kerül, ha beszélni mer róla valakinek. A férfit letartóztatták. Pakisztánban az ilyen, sőt, még az ennél súlyosabb rendőri túlkapások is gyakoriak.

Az Uch Sharif nevű városban élő nőt két férfi támadta meg az év elején. Mindketten megerőszakolták. Miután összeszedte magát, a nő február 12-én elsétált az Ahmedpur keleti kapitányságára, hogy bejelentést tegyen nemi erőszak miatt. 

A rendőr is megerőszakolta a megerőszakolt asszonyt

Miután a megtámadott áldozat elmondta, mi történt vele, állítása szerint a feljelentést író rendőrnek támadt egy ötlete. Közölte, hogy ki kell hallgatnia, de ehhez el kell menniük a kapitányságról. A férfi egy házba vitte, ahol rátámadt.

Ő is megerőszakolta, miközben az egészet videóra vette.

Amikor végzett, megfenyegette a nőt arra az esetre, ha beszélne róla valakinek.

A Daily Mail azt írta, a férfit letartóztatták.

IllusztrációForrás: Shutterstock

Pakisztánban gyakoriak a rendőri túlkapások

Emberek ezrei haltak már meg amiatt, mert pakisztáni rendőrök rájuk támadtak. Az egyenruhások általában arra hivatkoznak ezeknél az eseteknél, hogy az áldozatok mind gyanúsítottak, akik ellenálltak, amikor le akarták őket tartóztatni. 

Legutóbb januárban történt ilyen. Akkor több mint egy tucat terrorelhárító tisztet tartóztattak le amiatt, mert megöltek egy középkorú házaspárt 13 éves lányukkal és egy másik férfival együtt.

A rendőrök kezdetben azzal védekeztek, hogy lázadókat vettek célba, ezzel szemben a rokonok ezt tagadják, és azt állítják, hogy a rendőrök tulajdonképpen bűnözők, és

hidegvérrel lőttek.

Az eset országszerte hatalmas felháborodást keltett. Több százan gyűltek össze Lahore-ban, Pakisztán második legnagyobb városában, hogy a rendőrség túlkapásai ellen tüntessenek.