Négy évet kapott a tanárait zsaroló igazgatónő

2019.04.15. 17:17

Az eperjesi általános iskola igazgatónője a tanári prémiumok felét magának akarta, és aki nem engedelmeskedett, azt elbocsátással fenyegette – számolt be a Paraméter.sk felvidéki hírportál.

Egy eperjesi iskola igazgatónője állítólag éveken keresztül azzal zsarolta négy tanárát, hogy a számukra megítélt jutalmak felét utalják át neki, különben ki lesznek rúgva.

Az ügy még 2015 szeptemberében pattant ki, amikor négy tanítónő szállt szembe az iskolaigazgatóval.

A rendőrök a feljelentést követően egyenesen az iskolából vitték őt el.

A szlovák igazgatónő éveken át zsarolta a beosztottaitForrás: Polícia SR

Behívott az igazgatóiba, és leültetett. Mivel már 20 éve ismertük egymást, azt mondta, hogy ad nekem 100 eurós (33 ezer forint) prémiumot azzal a feltétellel, hogy a felét át kell neki adjam– mondta akkor az egyik pedagógus. A pénzt személyesen vagy átutalással kellett eljuttatniuk az igazgatónőnek. 

Danka, szlovákosunk és polgárisunk rengeteg van. El kell döntened, melyik utat választod, mert ha ezt nem teszed meg, akkor lesz más– mondta vallomásában az egyik megfenyegetett tanítónő, aki nem volt hajlandó eleget tenni az egykori igazgatónőnek, akit nem jogerősen, első fokon négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Kelet-szlovákiai Bíróság.