Bírálta a Soros-birodalmat, és egyetértett Orbán Viktorral, ezért kirúgták a híres brit filozófust

Roger Scruton brit filozófus
EDINBURGH, SCOTLAND, Thursday 14th AUGUST 2014: English philosopher Roger Scruton FBA, FRSL appears at the Edinburgh International Book Festival.The Edinburgh International book festival is the world's biggest literary festival and is held in the city which since 2004 is the world's first UNESCO city of literature.
Vágólapra másolva!
„Aki azt gondolja, hogy Magyarországon nincs jelen a Soros-birodalom, az nem foglalkozik a tényekkel" - mondta a New Statesman című brit hetilapnak adott interjúban Sir Roger Scruton konzervatív filozófus és kormányzati tanácsadó. Az interjút a V4NA nemzetközi hírügynökség szemlézte. Scruton azonnal támadások sorozatát kapta az interjú miatt, és ki is rúgták kormányzati tanácsadói pozíciójából - írja a 888.
Vágólapra másolva!

Az iszlamofóbia egy kitalált propagandaszó, és az Egyesült Királyságnak erős vezetésre lenne szüksége a Brexit-folyamat során – mondta a New Statesmannek Scruton.

A konzervatív brit filozófust szerdán már ki is rúgta a konzervatív brit kormány, pusztán azért, mert el merte mondani a véleményét Soros Györgyről és a muszlim bevándorlók tömeges Európába nyomulásáról.

"Ostobaság volt Orbán Viktor magyar miniszterelnököt antiszemitizmussal vádolni", mondta Scruton az interjúban, és hasonló ostobaság iszlamofóbiával vádolni valakit.

Nem ez az első alkalom, hogy a 2016-ban lovaggá ütött Sir Roger Scruton hasonló megállapításokat tett, és már többször ki akarták rúgatni. Most sikerült.

Sir Roger Scruton Forrás: AFP/NurPhoto/Guillem Lopez

"Bosszantó az egész, mert így próbálják megkérdőjelezni a hozzáértésemet. És nincs másom a sok munkából és gondolkodásból összeálló hozzáértésemen kívül" - mondta Scruton. Azt mondja, meglepődött, hogy kik támadták ilyen színvonalon.

Scruton tehát őszintén elmondta, hogy mit gondol a világról, Orbán Viktorról, Magyarországról és Soros Györgyről. "Ez pedig a "fejlett Nyugaton" – ami elvileg a sokszínűség, az elfogadás, a tolerancia és a megértő álláspontok olvasztótégelyének mindenkori szimbóluma – túl soknak bizonyult" - írja a 888, és levonja a nyilvánvaló következtetést: a szólásszabadság jogát nem Nyugaton, hanem Magyarországon biztosítják.