Bolondját járatják a csíkszeredai garázstulajdonosokkal

csíkszeredai hamis közlemény
A csíkszeredai önkormányzat áprilisi tréfának tekinti az "akciót".
Vágólapra másolva!
Hamis, egy önkormányzati határozat felfüggesztését hirdető falragaszok jelentek meg Csíkszeredában a hétvégén. Ahogy az esetről a Maszol.ro hírportál beszámolt, valószínűleg néhány tréfás kedvű székely góbé gyártotta az eredeti hirdetményekhez hasonló önkormányzati fejléces kiírásokat, majd kiragasztották azokat a lebontandó garázsok oldalára.
Vágólapra másolva!

Tavaly szeptemberben fogadta el a csíkszeredai önkormányzat azt a határozatot, amelynek értelmében 2019. április 30-áig le kell bontani a városban az építési engedély nélkül, közterületre épített lemezgarázsokat. A városháza korábban a létesítmények oldalára ragasztott hirdetmények útján is tájékoztatta a garázsok tulajdonosait a döntésről. Az elmúlt hétvégén

a város több pontján olyan papírlapok jelentek meg a garázsokon, amelyek szerint az önkormányzat határozatlan időre felfüggeszti a garázsok lebontását előíró határozat végrehajtását.

A csíkszeredai önkormányzat áprilisi tréfának tekinti az "akciót" Forrás: maszol.ro

A csíkszeredai városháza városgazdálkodási osztályán az erdélyi hírportált arról tájékoztatták, hogy

csupán áprilisi tréfáról lehet szó, kiragasztói valószínűleg április 1-i viccnek szánták az álhirdetményeket.

Közölték, hogy városháza részéről nem hoztak semmilyen, az eredeti határozattal ellentétes tartalmú döntést.

Továbbra is érvényben van az eredeti határozat, amely szerint április végéig "menniük kell a garázsoknak" Forrás: maszol.ro

Tehát továbbra is érvényes a korábbi határozatuk, amely szerint a hónap végéig le kell bontani a közel 1300, javarészt közterületre épített lemezgarázst.