Guy Verhofstadt a saját fejével rombolná le a magyar határzárat – videó

Guy Verhofstadt lefejeli a magyar határkerítést, hírtv
Vágólapra másolva!
A Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) pártcsalád EP-választási kampányvideója szerint nem szabad újabb határzárakat emelni, hanem le kellene rombolni a meglévőket is. A „jó példával” az ALDE EP-frakcióvezetője, Guy Verhofstadt volt belga kormányfő jár elöl, aki a fejével egyszerűen ledönti Magyarország déli határaira emelt biztonsági kerítést. A videóban természetesen megjelenik a bevándorláspártiak legádázabb ellenfele, Orbán Viktor magyar miniszterelnök is. A képsorok persze nem számolnak be az ALDE nemrég kirobbant korrupciógyanús, tiltott pártfinanszírozási botrányáról.
Vágólapra másolva!

A liberálisok közhelyektől hemzsegő kampányvideója alapján a májusi európai parlamenti választáson a kontinens jövőjéről döntünk, amelynek tétje pedig Európa tönkretétele vagy megreformálása.

A videóban természetesen

támadják Magyarországot és személyesen Orbán Viktor kormányfőt is, annak a bevándorlásellenes politikája és a magyar határok védelme miatt.

A képsorokon egy szögesdrótokkal ellátott határzár jelenik meg, ami a hazánk déli határait védő kerítésre utal, amelyet

Guy Verhofstadt, az ALDE frakcióvezetője a saját fejével rombol le.

Guy Verhofstadt Forrás: YouTube

Az európai liberálisok céljai között szerepel a határzárak lebontása és a migránsok beengedése,

mert szerintük így lehet közelebb kerülni az Európai Egyesült Államok víziójához, amely „szuperállam” létrehozásának egyébként nulla az esélye.

A videó persze nem számol be az ALDE korrupciógyanús, tiltott pártfinanszírozási botrányáról, ami miatt Emmanuel Macron francia államfő közölte, hogy

A tiltott pártfinanszírozási botrány, úgy tűnik, hogy éket vert az európai bevándorláspárti liberálisok közé.

Az ALDE pártcsaládot egyébként

olyan multinacionális nagyvállalatok finanszírozták, mint a Monsanto, a Microsoft, a Google, az Uber, a Syngenta vagy a Walt Disney.

Az külön problémát jelent, hogy ezek közül egyes multik nem EU-s tagállamokban vannak bejegyezve, hanem például az Egyesült Államokban, Svájcban vagy különböző adóparadicsomokként működő szigeteken.

Ez azt jelenti, hogy nem európai uniós állampolgárok – a vállalataik révén – beavatkoznak az EP-választásokba.

Az ALDE azóta sem adott magyarázatot a pártfinanszírozással kapcsolatos botrányra, csupán azt közölte az európai liberálisok elnöke, Hans van Baalen holland EP-képviselő, hogy a jövőben nem fognak elfogadni támogatást magáncégektől.