Orbán Viktor brüsszeli harca egész Európát érdekelte

2019.03.23. 17:28

Orbán Viktor és az Európai Néppárt vitája sokkal jobban érdekelte az embereket egész Európában, mint az, hogy Theresa May halasztást kért Nagy-Britannia Európai Unióból történő kilépésére – vette észre a 888.hu. A portál a Google Trends keresési adatait elemző programja alapján állapította meg, hogy Európa számos országában ez lett az eredmény.

Sűrű volt a szerdai nap, ami a fontos EU-s történéseket illeti, mivel, ahogy arról a 888 beszámolt, miközben Theresa May brit miniszterelnök újabb fejezetet nyitott a brexit történetében, addig az Orbán Viktor vezette Fidesz a Néppártból való kiábrándulása okán inkább felfüggesztette a saját tagságát – ezzel pedig ismételten üzenve Európának, hogy semmi sem drága, ha meg kell védeni a magyar állampolgárok érdekeit és a keresztény kultúrát.

Brüsszel, 2019. március 20. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatót tart az Európai Néppárt politikai közgyűlése után az Európai Parlament épületében, 2019. március 20-ánForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A 888 a Google Trends adatai alapján derítette ki, hogy a 10 milliós Magyarország miniszterelnökének Néppárton belüli harca sokkal inkább érdekelte az embereket, mint a 65 milliós Nagy-Britannia kormányfőjének a brexit körül kialakult nehézségei és küzdelme.

A 888 megvizsgálta, hogy a két érintett országon kívül (Nagy-Britannia és Magyarország), milyen érdeklődést váltott ki az interneten Orbán Viktor és Theresa May.

A vizsgálatot március 20-án, tehát szerdán, este 7 órára időzítették, számításba véve azt, hogy addigra minden érdeklődőnek nagy valószínűséggel volt lehetősége hazaérnie és az események kapcsán elhangzott információkat begyűjteni.

Forrás: 888.hu

 A számokból pedig kiderült, hogy egy 0-100-ig terjedő intenzitási skálán

  • Németországban Orbán 64 pontot, May csupán 28 pontot kapott;
  • Belgiumban Orbán 97 pontot, May mindössze 62 pontot kapott;
  • Franciaországban Orbán nem sokkal maradt le May mögött, csupán 9 ponttal (31-40);
  • Ausztriában Orbán 87 pontot kapott, míg May épphogy két ponttal lépte át a 20-at;
  • Lengyelországban Orbán 29 pontot, May összesen 24-et kapott;
  • végül Olaszországban hatalmas fölénnyel nyert a magyar miniszterelnök: 96 pontot kapott, míg Theresa May csupán 35-öt szerzett.