Orbán Viktor brüsszeli harca egész Európát érdekelte

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor és az Európai Néppárt vitája sokkal jobban érdekelte az embereket egész Európában, mint az, hogy Theresa May halasztást kért Nagy-Britannia Európai Unióból történő kilépésére – vette észre a 888.hu. A portál a Google Trends keresési adatait elemző programja alapján állapította meg, hogy Európa számos országában ez lett az eredmény.
Vágólapra másolva!

Sűrű volt a szerdai nap, ami a fontos EU-s történéseket illeti, mivel, ahogy arról a 888 beszámolt, miközben Theresa May brit miniszterelnök újabb fejezetet nyitott a brexit történetében, addig az Orbán Viktor vezette Fidesz a Néppártból való kiábrándulása okán inkább felfüggesztette a saját tagságát – ezzel pedig ismételten üzenve Európának, hogy semmi sem drága, ha meg kell védeni a magyar állampolgárok érdekeit és a keresztény kultúrát.

Brüsszel, 2019. március 20. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatót tart az Európai Néppárt politikai közgyűlése után az Európai Parlament épületében, 2019. március 20-án Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A 888 a Google Trends adatai alapján derítette ki, hogy a 10 milliós Magyarország miniszterelnökének Néppárton belüli harca sokkal inkább érdekelte az embereket, mint a 65 milliós Nagy-Britannia kormányfőjének a brexit körül kialakult nehézségei és küzdelme.

A 888 megvizsgálta, hogy a két érintett országon kívül (Nagy-Britannia és Magyarország), milyen érdeklődést váltott ki az interneten Orbán Viktor és Theresa May.

A vizsgálatot március 20-án, tehát szerdán, este 7 órára időzítették, számításba véve azt, hogy addigra minden érdeklődőnek nagy valószínűséggel volt lehetősége hazaérnie és az események kapcsán elhangzott információkat begyűjteni.

Forrás: 888.hu

A számokból pedig kiderült, hogy egy 0-100-ig terjedő intenzitási skálán

  • Németországban Orbán 64 pontot, May csupán 28 pontot kapott;
  • Belgiumban Orbán 97 pontot, May mindössze 62 pontot kapott;
  • Franciaországban Orbán nem sokkal maradt le May mögött, csupán 9 ponttal (31-40);
  • Ausztriában Orbán 87 pontot kapott, míg May épphogy két ponttal lépte át a 20-at;
  • Lengyelországban Orbán 29 pontot, May összesen 24-et kapott;
  • végül Olaszországban hatalmas fölénnyel nyert a magyar miniszterelnök: 96 pontot kapott, míg Theresa May csupán 35-öt szerzett.