Buszsofőr molesztált egy hatéves lányt - Tíz évvel később ítélték el

2019.03.20. 19:27

A merseyside-i férfi a szexuális erőszak után megpróbálta meggyőzni a lányt, hogy amit tesz, az normális - írja a Mirror.

A most 50 éves Martin Willcocks csak rázta a fejét a bíróságon, amikor 16 éves áldozata beszámolt azokról a szörnyű megpróbáltatásokról, amelyeken gyerekkorában neki köszönhetően keresztülment. 

A bíróságon a lány azt is elárulta, hogy mielőtt feljelentette egykori zaklatóját, majdnem öngyilkos lett. 

Sírva tette hozzá: 

Mivel ő egy buszsofőr, és gyerekeket is utaztat, attól félek, hogy velük is megtenné, amit annak idején velem. Szeretnék megvédeni minden kiskorút ettől a beteg embertől. A tudat, hogy végre börtönbe kerülhet, távol tőlem és más gyerekektől, rendkívül megnyugtat."

Ez azonban semmin sem változtatott azon, hogy elítéljék. 

A férfi ügyvédje azt mondta, hogy korábban a férfi egy rendes ember volt, de egy ideje többféle súlyos betegséggel küzd, amelyek miatt idegileg tönkrement, és elvesztette a józan eszét. Említette, hogy az elsőfokú tárgyalás előtt például májfunkciós vizsgálaton vett részt, kivették az egyik veséjét, kettes típusú cukorbeteg, emellett magas a vérnyomása és a koleszterinje. 

A bíró szerint azonban mindez nem mentség arra a szörnyűségre, amit egy ártatlan, gyönyörű kisgyerekkel művelt - majd megmutatta a lány gyerekkori fényképét.

Noha ez a fotó nem mutatja, de Willcocks éveken át rendszeresen molesztálta ezt a kiskorú lányt. Hogy lehetett képes erre? Ráadásul azt állította neki, hogy normális, ahogy viselkedik vele. Kihasználta, hogy nem tudta megvédeni magát, mert még nagyon fiatal volt- tette hozzá.

A lány állítólag még gyerekként panaszkodott az esetről felnőtteknek, akik azonban nem hittek neki. 

A bíró erősnek és bátornak nevezte a lányt, amiért végül nem ölte meg magát, hanem feljelentette gyerekkori zaklatóját.

Mindenkit, aki hasonló helyzetben van, arra ösztönöz, hogy ne tűrje tétlenül, bátran jelentse a rendőröknek, mert ezzel nemcsak magát, hanem másokat is megóv attól, hogy ilyen szörnyűségeket kelljen átélnie. 

A rendőrök két és fél éven át részletesen vizsgálták az ügyet, mire meg tudták állapítani, hogy a férfi bűnös.

Amikor kimondták az ítéletet, a tettes kezeivel eltakarta az arcát és zokogott.

16 évet kapott, amelyből leghamarabb 8 év után szabadulhat,

de csak akkor, ha viselkedésével bebizonyítja, hogy nem jelent többé veszélyt a társadalomra. 

Amikor végre kiderült az igazság, a megkönnyebbültségtől sírva fakadtam. Nem gondoltam, hogy egyszer véget ér az állandó szenvedés, és végre normális életet élhetek. Ma már tudom: amit Martin tett velem, az egyszerűen tűrhetetlen, és nem engedem, hogy más gyerekeknek is ilyesmiben legyen része"

- mondta a megerőszakolt lány.