Lövöldözés Hollandiában: újabb gyanúsítottat fogtak el

Utrecht, 2019. március 18. Rendőrök és mentők az Utrecht belvárosában elkövetett lövöldözés helyszínén 2019. március 18-án. A rendőrség szerint a lövöldözésben többen megsebesültek. MTI/EPA/ANP/Robin Van Lonkhuijsen
Vágólapra másolva!
Hétfőn a hollandiai Utrecht városában egy 37 éves török férfi válogatás nélkül lövöldözni kezdett az egyik villamoson. A Kanaleneiland elővárosi lakónegyedben történt merényletben hárman meghaltak, öten pedig megsebesültek – három ember súlyosan. A városrész arról ismert, hogy sok migráns lakik a környéken. A rendőrség szerint terrortámadás történt, azt pedig még vizsgálják, hogy a lövöldöző milyen kapcsolatban állhatott a másik két gyanúsítottal.
Vágólapra másolva!

Egyelőre semmilyen részletet nem tudni arról, hogy gyanúsítottak milyen szerepet játszottak a bűncselekményben.

Mint arról hétfőn az Origo is beszámolt,

az egyik halálos áldozat egy nő, akit a két villamoskocsi között, a vágányokon találtak meg.

Magyar áldozatról, illetve sérültről nem tudnak.

Rendőrök és mentők az Utrecht belvárosában elkövetett lövöldözés helyszínén Forrás: MTI/EPA/ANP/Robin Van Lonkhuijsen

Terrortámadás történhetett

A fegyveres támadó egy autóval elszökött a helyszínről, a hatóságok közzétettek egy képet a 37 éves török származású Gökmen Tamisról, akit a lövöldözés kapcsán egész nap kerestek.

Végül a holland hatóságok

esti bejelentése szerint elfogták.

Az eset után a kormány székhelyén, Hágában is megszigorították a biztonsági intézkedéseket, Utrechtben a legmagasabb szintre emelték a terrorfenyegetettség szintjét, amelyet a férfi elfogása után 4-es fokozatúra csökkentettek.

Két gyanúsítottat elengedtek

A holland hatóságok elengedtek az utrechti lövöldözés három gyanúsítottja közül kettőt, mert kiderült, semmi közük a bűncselekményhez - közölte Jan van Zanen utrechti polgármester kedden.

Holland hírforrások keddre virradóra közölték, hogy a hatóságok őrizetbe vették a lövöldözés harmadik gyanúsítottját, de a polgármester a holland rádiónak elmondta, hogy már csak a támadás elkövetésével gyanúsított, török születésű Gökmen Tanist tartják fogva, a többieket elengedték. Tanis három embert lőtt agyon, további öt embert pedig megsebesített, közülük hármat súlyosan.