Ezek a bevándorláspárti erők fordultak a Fidesz ellen a Néppártban

Európai Néppárt, European People's Party, logó
Exterior view of European People's Party offices in Brussels, Belgium on Sep. 14, 2018
Vágólapra másolva!
Az Origo bemutatja azon bevándorláspárti, elsősorban nyugat-európai politikai tömörüléseket, amelyek - a szocialisták, liberálisok érdekeinek megfelelően - a Fidesz ellen fordultak, hogy megpróbálják eltüntetni előbb a Fideszt, majd pedig a többi bevándorlásellenes pártot is az Európai Néppártból (EPP). A cél az, hogy létrehozhassanak az Európai Parlamentben (EP) egy nagy migránspárti szivárványkoalíciót, amely Manfred Weber, az EPP bizottsági elnöki tisztségre vágyó relatíve ismeretlen bajor EP-frakcióvezető helyett Soros György egyik legközelebbi szövetségesét, Frans Timmermanst választaná meg az Európai Bizottság élére.
Vágólapra másolva!

Ahogy lapunk is beszámolt róla, Orbán Viktor magyar kormányfő a német Welt am Sonntagnak nyilatkozva kijelentette: az EPP bevándorláspárti, Fidesz-ellenes tagjai öntudatlanul ugyan, de folyamatosan azon munkálkodnak, hogy az Európai Parlament Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége (S&D) elnevezésű frakciója terveinek megfelelően felszalámizzák a Néppártot, annak érdekében, hogy

a májusi EP-választások után ne az EPP, hanem az S&D legyen a legnagyobb frakció.

Orbán Viktor március 15-én a Múzeumkertben Forrás: Orbán Viktor/Facebook

A magyar kormányfő egyértelművé tette:

A felszalámizás taktikája az 1940-es évek magyar történelméből jól ismert, hiszen a kommunisták ezt a módszert használva számolták fel – szovjet segítséggel – a demokratikus pártokat.

Nyilvánvalóan a nyugat-európai baloldal is ezt alkalmazná az EPP tekintetében.

Orbán Viktor szerint

a Fidesz után Silvio Berlusconi pártját, a Hajrá Olaszországot (Forza Italia) tennék ki a konzervatív-centrista pártcsaládból, aztán jöhetnek az osztrákok, majd a szlovének, és így tovább.

A Fidesz és a Forza Italia kizárását egyébként a baloldal már a 2014-es EP-választások után is követelte, tehát nem egy új keletű dologról beszélhetünk, csupán annyi változott, hogy kissé megerősödtek az ilyen hangok, hiszen közben megnőtt a dolog tétje.

Teljesen egyértelmű, hogy az EPP bevándorláspárti, Fidesz-ellenes, tágabb értelemben pedig Közép-Kelet-Európa-ellenes pártjai és politikusai, ha kizárnák az összes bevándorlásellenes, nem nyugati politikai tömörülést, akkor bizony

az EPP nem lehetne többé a legnagyobb frakció az Európai Parlamentben.

Amennyiben ez a forgatókönyv megvalósulna, akkor egy olyan helyzet állna elő, amilyenre 2004 óta nem volt példa, nevezetesen, egy baloldali, vállaltan bevándorláspárti személy adná az Európai Bizottság elnöki tisztségét,

Manfred Weber pedig búcsút inthetne az ilyen jellegű ambícióinak.

Manfred Weber Forrás: MTI/EPA/Robert Ghement

Utoljára

1999-2004 között vezette baloldali politikus a Bizottságot, Romano Prodi volt olasz kormányfő személyében.

Prodi egyébként az úgynevezett Olajfa-koalíció politikusa volt, amely szövetség tagjai között valamennyi baloldali irányzat, így a kommunisták is megtalálhatóak voltak.

Lássuk csak, melyek azok a névleg jobboldali, konzervatív, keresztény (bármit is jelentsen ez nekik) pártok, illetve a színeikben politizáló eurokraták, akik kizárnák az EPP-ből a Fideszt és a többi bevándorlásellenes pártot:

  • A luxemburgi Keresztényszociális Néppárt (CSV). Ezen névleg keresztény politikai tömörülés tagja az Európai Bizottság „isiászban" szenvedő elnöke, Jean-Claude Juncker. Juncker legalább fél éve követeli a nagyobbik magyar kormánypárt eltávolítását a Néppártból, de ez idáig ez nem sikerült. Párttársa, Frank Engel sem szeretné az EPP-ben látni a Fideszt. Ő már két éve folyamatosan hangoztatja ilyen jellegű meggyőződését. Idén szeptemberben természetesen megszavazta a hazánk elítélését szorgalmazó, válogatott hazugságoktól hemzsegő Soros-Sargentini jelentést. Engel neve szerepel azon 36 EPP-s politikus között, akik - a DC Leaks tényfeltáró portál által az Open Society Foundation (OSF) belső adatbázisából nyilvánosságra hozott dokumentumok alapján – Soros György megbízható szövetségesei az Európai Parlamentben. Frank Engel egyébként annyira konzervatív, hogy gyakran dicséri Gyurcsány Ferenc bukott kormányfőt, és eljár pártja, a DK konferenciáira. Természetesen a bevándorláspárti spekuláns egyeteme, a CEU mellett is már többször kiállt. Megjegyezendő, hogy szintén a luxemburgi Keresztényszociális Néppárt tagja a második Orbán-kormány egyik legnagyobb kritikusa, Viviane Reding. Gyakorlatilag nem volt olyan lépése az akkori magyar kormánynak, amit ő nem kritizált volna. Reding amúgy biztosi tisztséget látott el mind a Prodi-, mind a Barosso-bizottság ideje alatt. A luxemburgi néppártnak egyébként csak 3 EP-képviselője van, és a felmérések alapján ez a szám nem is fog változni május után sem.
Frank Engel Forrás: EUROPA PARLIAMENT
  • A portugál Demokratikus és Szociális Centrum-Néppárt (CDS-PP), valamint a Szociáldemokrata Párt (PSD). A két politikai tömörülésnek elég érdekes elnevezése van, máshol ilyen névvel baloldali pártoknak számítanának, de ezek valamiért mégis az EPP tagjai. A nevük valószínűleg azért baloldali hangzású, mert Portugáliában a tekintélyelvű, jobboldali António Salazar diktatórikus jellegű hatalomgyakorlása miatt (1932-1968) a jobboldal megfelelési kényszerben szenved, így akar ugyanis kompenzálni a szocialistáknak. A Szociáldemokrata Párt tagja amúgy az a José Manuel Barroso, aki 10 éven át volt az Európai Bizottság elnöke (2004-2014), egyetemista korában pedig egy maoista ifjúsági szervezetet vezetett. Ő azonban a szélsőbaloldali eszméktől annyira eltávolodott, hogy jelenleg a Goldman Sachs amerikai befektetési banknál dolgozik. A Goldman Sachsnál vállalt munkája miatt az Európai Bizottság etikai vizsgálatot indított ellene, de később felmentették. Barossónak hivatali ideje alatt rengeteg vitája volt a második Orbán-kormánnyal. A Néppárt két portugál tagjának összesen hét EP-képviselője van, ez a jövőben is ennyi maradhat.
José Manuel Barroso Forrás: MTI/EPA/Olivier Hoslet
  • A görög Új Demokrácia Párt (ND). Az Új Demokrácia a szélsőjobboldali görög katonai junta (1967–1974) egyik utódszervezete. Európai szinten a legismertebb jelenlegi politikusa Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs politikáért és uniós belügyekért, valamint az uniós polgárságért felelős tagja. Avramopuloszról azt érdemes megjegyezni, hogy erősen bevándorláspárti, kezdeményezője volt számos Brüsszelből jövő, a migránsok befogadására irányuló tervezetnek. Legutóbb - némileg ellentmondva önmagának - arról beszélt, hogy az illegális bevándorlást legalizálni kellene, majd pedig kijelentette, hogy – szerinte – véget ért a migrációs válság, noha az általa közölt adatok alapján csak tavaly 150 ezer illegális bevándorló érkezett Európába. Az Új Demokrácia tehát Avramopulosz miatt nem szeretné a Néppártban látni a Fideszt. A pártnak most 5 EP-képviselője van, ami akár 9-10-re is nőhet a májusi választások után, mert a görögök többsége elégedetlen Cíprasz szélsőbaloldali kormányával.
Dimitrisz Avramopulosz Forrás: AFP/Thierry Charlier
  • A svéd Mérsékelt Párt (M). A Mérsékelt Párt saját magát is liberálisként határozza meg, így nem világos, hogy mit keres az EPP-ben. A párt támogatja az azonos neműek hazásságát és a legális migrációt. A mérsékelteknek mindössze 3 EP-képviselőjük van, és egyikük, Anna Maria Corazza Bildt a brüsszeli liberális elit kedvenc lapjában követelte a Fidesz kizáratását a Néppártból. Corazza Bildt neve is szerepel Soros György megbízható szövetségeseinek a listáján. Mivel a párt lényegében semmiben sem különbözik a liberálisoktól, ezért a jövőben sem számíthatnak 3-4 EP-képviselői helynél többre.
Anna Maria Corazza Bildt Forrás: AFP/Wiktor Dabkowski
  • A máltai Nemzeti Párt (NP). Bár ez a párt hivatalosan nem jelezte, hogy kizárná a Fideszt az EPP-ből, de ilyen jellegű utálásokat tett az egyik EP-képviselőjük, Roberta Metsola. Metsola Magyarország ellen szólalt fel, majd pedig így is szavazott a Soros-Sargentini jelentést követő vita után. 2016-tól kezdődően határozottan szorgalmazta a kötelező betelepítési kvóták ráerőltetését valamennyi tagállamra. Metsola neve is szerepel Soros bizalmi listáján. Pártja 2017-ben megszavazta az azonos neműek házasságának az engedélyezését a máltai parlamentben. A Nemzeti Pártnak jelenleg 3 EP-képviselője van, ami májusban 2-re csökkenhet.
  • A lengyel Polgári Platform (PO). Ez a párt sem kezdeményezte a Fidesz kizáratását a Néppártból, ugyanakkor egyik EP-képviselőjük, Róza Thun februárban az Euractivnak adott interjújában leszögezte: „A magam részéről mindent meg fogok tenni azért, hogy a Fidesz elhagyja a Néppártot". Nem meglepő módon Thun is szerepel Soros listáján. A Soros-Sargentini jelentést természetesen ő is megszavazta. Lengyelországban egyébként közös EP-listán indul a jobbközép PO, a posztkommunista baloldal, az erősen bevándorláspárti zöldek és egy új liberális párt. A közös lista neve „Európai Koalíció". A PO-nak jelenleg 19 EP-képviselője van, ami - a közös indulás ellenére, vagy éppen azért - 14-re fog csökkeni.
  • A német CDU/CSU. A pártcsalád nagyon megosztott Fidesz-témában. A CDU egyik rangidős EP-képviselője, Elmar Brok, aki már 39 éve tagja az EP-nek. A magyar kormány Junckert ábrázoló tájékoztató jellegű plakátkampánya miatt azt nyilatkozta a német Die Weltnek, hogy szerinte komolyan kellene tárgyalni a Fidesz kizáratásáról. Az interjú alapján Brok nem ért egyet a magyar kormány bevándorlásellenes álláspontjával. A tavalyi országgyűlési választások után kijelentette, hogy nem örül Orbán Viktor újabb kétharmados győzelmének, és szorgalmazza a hetes cikkely szerinti eljárás megindítását hazánk ellen. Soros szövetségeinek a listáján persze ő is szerepel. Magyarország egy másik fontos CDU-beli kritikusa Ingeborg Grässle, az EP a Költségvetési Ellenőrző Bizottság (CONT) elnöke. Grässle 2016 augusztusában azt nyilatkozta, hogy meg kellene vonni az EU-s forrásokat azon tagállamoktól, amelyek nem hajlandóak átvenni a migránsokat. A CONT bizottság elnöke 2018 márciusában javasolta hazánkkal szemben a hetes cikkely szerinti eljárás megindítását. 2019. február 24-én Grässle a Stuttgarter Nachrichten című német lapnak adott interjút, amiben – többek között – kijelentette, hogy a Fideszt ki kellene zárni a Néppártból. A CDU-nak jelenleg 34 EP-képviselője van, ami 28-ra fog csökkeni Angela Merkel kancellár bevándorláspárti politikája miatt.
Elmar Brok Forrás: Picture-Alliance/AFP/Wiktor Dabkowski

A teljesség igénye nélkül

a fenn említett néppárti politikai tömörülések és politikusok azok, akik felszalámiznák, majd pedig szétvernék a legsikeresebb konzervatív-centrista pártcsaládot,

az így keletkezett hatalmi vákuumba pedig a szocialisták ülnének bele, így Romano Prodi bukása után 15 évvel

ismét baloldali elnöke lehetne az Európai Bizottságnak a holland Frans Timmermans személyében.

Timmermans bevándorláspárti és Kelet-Európa-ellenes tevékenységét valószínűleg már senkinek sem kell bemutatni.

Frans Timmermans Forrás: AFP/Martijn Beekman

Mivel Soros György hűséges katonájának számít, ezért amennyiben a Néppárt felmorzsolása után a különböző bevándorláspárti, baloldali erők megválasztanák őt a Bizottság elnökének, akkor kiszolgáltatná az egész Európai Uniót a milliárdos spekuláns kénye-kedvének.

Ez a gyakorlatban azt eredményezné, hogy

mindenféle korlát nélkül jöhetnének a kontinensre a harmadik világbeli migránsok.