Matteo Salvini óriási sikere, a migránsok már elkerülik Olaszországot

Migrants Landin in Salerno Italy MIGRATION SEA POLITICS RESCUE AFRICA croce rossa human right social isseu conflict WAR ECONOMY campania Migrants Landin Salerno
Mali migránsok érkeznek Európába
Vágólapra másolva!
Olaszország Matteo Salvini intézkedéseinek köszönhetően olyat tett, amely korábban szinte elképzelhetetlennek tűnt. Míg 2017-ben több mint 15 ezer migráns próbált meg az országba bejutni az év első hónapjaiban, addig ez idén már csak pár száz volt. Egyértelmű, hogy a belügyminiszter lépései eredményesek, aki kijelentette, hogy a migránspárti baloldallal ellentétben nem hajlandó befogadni migránsokat.
Vágólapra másolva!

Közleményt adott ki az olasz belügyminisztérium, melyben azt írják, hogy szinte teljesen leállt a migránsok érkezése Olaszországba.

Ez azt jelenti,

hogy több mint 94 százalékkal kevesebb migráns érkezett év eleje óta Olaszországba tavalyhoz képest,

és négyszer annyi bevándorlót utasítottak ki az olasz hatóságok és a római belügyminisztérium.

Számszerűsítve: idén 335 migráns kötött ki az olaszországi partokon március 15-ig.

Ez Olaszországban nagyon alacsony számnak számít, a korábbi tömeges migráció megállítását jelenti.

Viszonyításképp érdemes megemlíteni, hogy a tavalyi év ugyanezen időszakában 5945 személy érkezett, 2017 azonos periódusában pedig több mint 15 ezer. Az idén érkezettek többsége Tunéziából, Bangladesből, Algériából és Irakból érkezett Olaszországba.

Ráadásul az idén, január elseje és március 15. között 1354 bevándorlót utasítottak ki Olaszországból: ebből 1248 személyt az olasz hatóságok rendőri kísérettel visszaszállítottak a kiinduló országokba, 106 migráns önként vagy az olasz állam biztosította anyagi támogatás fejében tért vissza hazájába.

Mali migránsok érkeznek Olaszországba Forrás: NurPhoto/Paolo Manzo/NurPhoto/Paolo Manzo

Salvini érdeme

Matteo Salvini olasz belügyminiszter úgy kommentálta az adatokat, hogy most történt meg először, hogy a kiutasítottak száma jóval meghaladja az érkezőkét.

- írta Matteo Salvini közösségi oldalán.

A felmérésekben a legnagyobb olasz pártként szereplő Liga vezetője, Matteo Salvini korábban kijelentette, hogy 2018-ig Olaszországot kormányzó baloldal nem azért engedte be a migránsokat,

mert jó és nagylelkű volt, hanem mivel (a befogadásuk) évi 6 milliárd eurós üzletet hozott.

Salvini arra utalt, hogy az olasz állam korábban ennyit költött évente az Olaszországba érkező bevándorlók ellátására, de mint kiderült, a források több esetben helyi politikusokat, civil szervezeteket vagy az olasz szervezett bűnözést gazdagították.

Belügyminiszterként Olaszország határait és a lakosok biztonságát védem

- mondta Matteo Salvini.

Matteo Salvini hozzátette, képtelenség volt milliárdokat költeni hamis menekültek hadseregének fenntartására.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter, a Liga párt elnöke beszédet mond az olasz kormánypárt római nagygyűlésén 2018. december 8-án Forrás: MTI/EPA-ANSA/Giuseppe Lami

Hangsúlyozta, Olaszország befogadja, aki háború elől menekül,

A Liga vezetője a március 24-én esedékes újabb olaszországi helyhatósági választási fordulóra készül a déli Basilicata tartományban. A Liga vezette jobbközép koalíció februárban Abruzzóban és Szardínia szigetén is megnyerte az itt rendezett tartományi választásokat.