Nem látott gyümölcsöt, sosem aludt ágyban, és még nem mosakodott egy 5 éves

Vágólapra másolva!
Az orosz média csak Maugliként emlegeti azt az ötéves kislányt, akit a saját édesanyja mocsokban, csótányokkal együtt, szemét között nevelt. De talán még nem is ez a legrosszabb az egészben: a 47 éves anya végig titkolta, hogy megszülte a gyereket. A kislány gyakorlatilag mostanáig nem is létezett a világ számára.
Vágólapra másolva!

A 47 éves Irina Garashchenkót gyilkossági kísérlettel gyanúsítják, amiért brutális módon elhanyagolta kislányát. A gyereknek sosem adott gyümölcsöt, nem fürdette, nem járatta óvodába. A nő azt mondta, hogy otthon ő nevelte, tanította a gyereket, aki még beszélni sem tudott – írja a DailyMail.

5 évvel ezelőtt vitte haza a kórházból a kisbabát, de később már azt mondta a szomszédoknak, hogy a gyerek a nagyanyjánál él, a férjét pedig Ukrajnába deportálták.

A kislány a házat sosem hagyhatta el.

Talán ki sem derült volna, hogy ott él, ha a kegyetlen anya nem hagyja étlen-szomjan magára, és a kislány nem kezd el keservesen sírni. Erre figyeltek fel a szomszédok.


– mondta el az egyik szomszéd, aki belépett hozzájuk.

Ők értesítették a rendőrséget. Az anya szerint csak néhány órára hagyta magára a kicsit, de a szomszédok szerint már napok óta nem volt otthon.

Amikor rátaláltak, a kislány félig meztelen és dehidratált volt, rendkívül éhes és szomjas volt.

Megmentői azonnal megitattak vele 2 liter vizet. A mentőcsapatok vegyvédelmi ruhában léptek a lakásba, ami úszott a mocsokban. Tele volt szeméttel, és hemzsegett a csótányoktól. A szakemberek azóta megállapították, hogy a kislány anorexiás.

Ez azért is meglepő a környéken élők számára, mert

korábban a nő megszállott tisztaságmániás volt, és még a nyilvános tereken is söprögetett.

– mondta az egyik szomszéd.

A moszkvai orvosok azt mondják, hogy a Lyubov névre keresztelt kislány sosem nem aludt még ágyban, és retteg a víztől.

Nyaklánca pedig belenőtt a húsába, az orvosok szedték le róla.


Ismail Osmanov főorvos elmondta, hogy a kislány csak szótagokat ejt ki, de azon kívül semmit sem beszél. Elaludt egy széken, összegömbölyödött.

Az orvosok szerint a kislány azt sem tudja, hogy mi az a tisztálkodás, és egyáltalán nem akart fürödni. Mindemellett fél az elektromos eszközöktől is. Eddig egy rokona sem kereste a gyereket. Az anyját pedig letartóztatták, aki a bírósági fogdában adott interjút az újságíróknak.

Azt mondta, hogy a nyomozók szerint megverte és elhanyagolta a gyereket, de ő mindent tagad.

– magyarázta és azt is hozzátette, hogy a kislány igenis tud beszélni, kommunikálni, jó állapotban van, és egészséges. A nőt letartóztatták. Bár azt állítja, hogy szereti a lányát, és nem tudja, mi történhetett a lakásban, ahol szerinte kifogástalan rend volt, amikor ő elindult otthonról.


– bizonygatja a felvételen.

A brutális körülmények, amelyek között a nő a kislányt tartotta, sokkolták az oroszokat. Vladimir Putyin gyerekjogi ombudsmanja, Anna Kuznetsova személyesen látogatta és ölelte meg a kórházban a kislányt. Az anyát viszont még a közelébe sem engedik.

Az anyának egyébként egyetemi végzettsége van, vagyis elméletileg diplomás értelmiségi.